H CulturePolis φιλοξενεί το Tech for Humanity στην Κέρκυρα

Η CulturePolis με μεγάλη χαρά φιλοξενεί στα νέα της γραφεία στην Κέρκυρα (Silicon Urban Ecosystem, Δονάτου Δημουλίτσα 19, 49100) την εκδήλωση Επιστήμης και Τεχνολογίας Innovent Forum που διοργανώνεται από το πάρκο καινοτομίας JOIST σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 9 και 10 Φεβρουαρίου. Το Innovent Forum προωθεί και αναδεικνύει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις προς όφελος της ανθρωπότητας, με στόχο την αξιοποίηση τους μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία. Κεντρικός θεματικός άξονας για το 2024 είναι το “Tech for Humanity”, φιλοδοξώντας να συνδέσει το μέλλον με την ανθρώπινη πρόοδο.
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε παρέα στα γραφεία μας στην Κέρκυρα στις 9 Φεβρουαρίου την αναμετάδοση δύο από τις πολυποίκιλες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του Innovent Forum:
Τεχνολογία & Ποιότητα Ζωής: 15:00 – 16:45 (στην αγγλική γλώσσα)
Συντονίστρια: Δρ Χρυσή Λασπίδου (Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αντιπρόεδρος Συνεργασιών Water Europe Bruxelles)
Ομιλητές:
• Δημήτριος Λακασάς (CEO, Olympia Electronics) “Άνθρωπος 4.0”
• Kebri Malika (Deputy Director of Scientific Research & Programs, National Council for Scientific Research & Technologies)
• Συμεών Διαμαντίδης (Πρόεδρος ΣΕΒΕ & CEO Diopas S.A.) “Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Εξωστρέφειας των Ελληνικών Επιχειρήσεων”
• Manuel Seuffert (Director, Kearney IMP³ROVE)
• Δρ Σταύρος Πιτόγλου (Chief Technical Officer & Head of Research) “Εξατομικευμένη Ιατρική: Το Μέλλον των Θεραπευτικών Προσεγγίσεων και οι Προκλήσεις για την Ιατρική Πληροφορική”
• Αθανάσιος Κυριαζής (Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων)

Εκπαίδευση-Τεχνολογία-Καινοτομία: 17:00 – 18:30 (στην ελληνική γλώσσα)
Συντονιστής: Γιάννης Κωνσταντίνου (Project Manager, Center of Social Innovation & Lecturer in Entrepreneurs/ Leadership & Change Management)
Ομιλητές:
• Αλεξάνδρα Ιωάννου (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
• Δήμητρα Πετούση (Experience and Content Designer, Athena Research & Innovation Center in Information Communication & Knowledge Technologies)
• Γιώργος Γκανιάς (Software Engineer, Athena Research & Innovation Center in Information Communication & Knowledge Technologies)
• Ευθύμης Βαφειάδης (Co-founder Workearly) “Workearly: Η Νέα Εποχή στην Ατομική Εκπαίδευση & το Upskilling”
• Ελένη Φραγκιαδάκη (Senior EU Project Manager, GrantXpert Consulting Ltd) “Ευρωπαϊκό έργο Level Up, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ”
Πατήστε πάνω στα λινκς για να μάθετε περισσότερα για το Innovent Forum και το πάρκο καινοτομίας JOIST.
Επικοινωνία
Ηλίας Σταθόπουλος, Τηλ. 6947131115
ilias.stathopoulos@culturepolis.org
Πληροφορίες για την οργάνωση CulturePolis
Η CulturePolis είναι μια Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) με έδρα την Κέρκυρα. Από το 2006 οι δραστηριότητές της εστιάζονται στους εξής τομείς:
α) Την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου ως μοχλού κοινωνικής συνοχής και ένταξης με έμφαση στην οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού και του αραβικού κόσμου. Η πρωτοβουλία αυτή τροφοδοτείται από την εξειδικευμένη δομή που δημιουργήθηκε το 2020 και ονομάζεται Κέντρο Ελληνικής και Αραβικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού – Κ.Ελ.Α.Λ.Π.
β) Την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και τις σχέσεις του με την πολιτιστική κληρονομιά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και την υποστήριξη των επαγγελματιών του Τουρισμού και του Πολιτισμού στις δράσεις τους προς πιο βιώσιμες και ανθεκτικές επιλογές αγοράς.
γ) Την ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων για τον Πολιτιστικό και Δημιουργικό τομέα, στηρίζοντας τους δημιουργικούς επαγγελματίες στην άνοδο του επιπέδου τους σε επιχειρηματικότητα, μάρκετινγκ και ψηφιακή αναβάθμιση.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την CulturePolis και τους τομείς δράσης της είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο http://www.culturepolis.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *