ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΕΞΑΓΩΓΩΝ LNG γράφει ο Ιωάννης Χρυσογονίδης Νομικός

…”Η Ευρώπη (ω, τι έκπληξις… «καταραμένες» κυρώσεις, άλλους τους ανεβάζετε κι άλλους…) παρέμεινε ο κύριος προορισμός για τις εξαγωγές LNG των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, με 5,43 MT, ή λίγο περισσότερο από το 61%. Τον Νοέμβριο, το 68% των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ αφορούσε την Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.
Η πτώση από μήνα σε μήνα αντανακλά θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές στην Ευρώπη και αυξημένα επίπεδα αποθήκευσης, δήλωσαν αναλυτές της Rystad Energy. Η ευρωπαϊκή αποθήκευση φυσικού αερίου ήταν περίπου στο 97% στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέφερε ακόμα.
Η Ασία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για το LNG των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, λαμβάνοντας 2,29 μετρικούς τόνους ή το 26,6% των εξαγωγών, από 18,5% τον Νοέμβριο. Οι εξαγωγές των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική ήταν μισό εκατομμύριο μετρικοί τόνοι, ή λίγο κάτω από το 6% των συνολικών εξαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης πλοίων LSEG.
Οι ροές φυσικού αερίου στις επτά μεγάλες μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ έχουν ανέβει κατά μέσο όρο 14,9 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) μέχρι στιγμής τον Ιανουάριο, από το μηνιαίο ρεκόρ των 14,7 bcfd τον Δεκέμβριο. Αυτό ξεπέρασε το προηγούμενο μηνιαίο υψηλό όλων των εποχών των 4,3 bcfd τον Νοέμβριο, έδειξαν τα στοιχεία της LSEG”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *