Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο – “Υπογράψαμε με Εσάς συμφωνία Τιμής ως νέα Περιφερειακή αρχή”.

H τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Iονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή και της νέας Περιφερειακής Αρχής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστήμιου.

Την Ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο νέος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Βασίλης Χειμαριώτης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας π. Γ.Αλτουβάς, ο πρώην περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος , ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλ. Παρίσης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, διοικητές οργανισμών, περιφερειακοί,δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά την ορκωμοσία ο νέος Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής στην ομιλία του μεταξύ άλλων επεσήμανε:
“Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Τα Ιόνια Νησιά Νίκησαν! Η ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και αδέσμευτη τοπική Αυτοδιοίκηση Νίκησε! Αυτή η μεγάλη Νίκη είναι Νίκη όλων, όλων των νησιών μας και όλων των συμπολιτών μας! Εσείς μας δώσατε τη δύναμη! Και από σήμερα, εγώ και οι συνεργάτες μου δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε όλο τον λαό των Ιονίων Νήσων!
Πριν από λίγο, υπογράψαμε Συμφωνία Τιμής μαζί σας, με εσάς που μας επιλέξατε ως τη νέα Περιφερειακή Αρχή!
Η σημερινή τελετή, έχει ιδιαίτερη σημασία διότι σήμερα, δεν μεταφέρεται η εξουσία από μια παράταξη σε άλλη, αλλά την αποδίδουμε σε Σάς, στους Πολίτες. Και αυτό το γεγονός συντελείται τώρα στο εμβληματικό κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδος, σύμβολο της ιστορικής ενότητας του Ιονίου Χώρου”.

Και κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας: “Εγώ και οι συνεργάτες μου, δεσμευόμαστε σήμερα με ένα όρκο, που θα ακουστεί σε κάθε πόλη και χωριό των νησιών μας, από τους Οθωνούς μέχρι τα Στροφάδια, αλλά και σε κάθε αίθουσα εξουσίας, στην Πατρίδα μας και στην Ευρώπη: Πέντε δημιουργικά χρόνια ανοίγονται μπροστά μας. Το Σήμερα και το Αύριο μάς ανήκουν. Αυτή είναι η ημέρα σας. Αυτή είναι η δική σας κατάκτηση. Και αυτή η Περιφέρεια είναι η Περιφέρειά Σας! Η Νέα Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της Ιστορίας, των Έργων, της Προόδου και της Δημιουργίας! Με αφετηρία τη Γνώση δεσμευόμαστε σήμερα πως θα αντιμετωπίσουμε με Τόλμη τις προκλήσεις του καιρού μας για να κάνουμε Πράξη όσα αξίζουν τα νησιά μας!”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *