Ο Στέφανος Γκίκας για την συνάντηση του με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου και το φορολογικό νομοσχέδιο

Σε ανάρτηση του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ Στέφανος Γκίκας αναφέρεται στη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για το φορολογικό νομοσχέδιο. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“Συνάντηση είχα σήμερα μετά από σχετική αίτηση, με τον Πρόεδρο Γιάνννη Κοντό και μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, οι οποίοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, αλλά και τον προβληματισμό τους, επί συγκεκριμένων διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που βρίσκεται την περίοδο αυτή σε διαβούλευση.
Συγκεκριμένα εστίασαν την κριτική τους σε τρία θέματα: Πρώτον, ότι αντιμετωπίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες ως μισθωτοί, που κατ’αυτούς δεν είναι δίκαιο,
Δεύτερον, ότι εισάγεται ο θεσμός του τεκμαρτού εισοδήματος και
Τρίτον, ότι δεν πρέπει ο νόμος να έχει αναδρομική ισχύ.
Ανέφερα ότι θα μεταφέρω τις επιφυλάξεις τους και τις αντιρρήσεις τους στους αρμόδιους Υπουργό και Υφυπουργό κκ Χατζηδάκη και Θεοχάρη, τονίζοντας ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν είναι να φορολογήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή.
Εξήγησα ότι σήμερα, από τους 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν εισοδήματα μόνο από την άσκηση του επαγγέλματός τους, οι μισοί (54%) δηλώνουν ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισόδημα, ενώ το 85% δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ!
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας- και μάλιστα επί σειρά ετών- να επιβιώνει με ζημιές ή να δηλώνει λιγότερα και να φορολογείται λιγότερο από έναν εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.
Επισήμανα τέλος, ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και ότι είναι πολύ πιθανό το οικονομικό επιτελείο να υιοθετήσει κάποιες προτάσεις – παρατηρήσεις των φορέων και των κοινωνικών εταίρων”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *