Η ΛΑ.ΣΥ για την 27η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, για μία ακόμη φορά δε διευκολύνουν την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων.

Παρά το ότι, στην πρόσκληση, μνημονεύεται η εγκύκλιος για τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων, μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές, αυτή τελικά δε βρίσκει εφαρμογή στη σημερινή συνεδρίαση.

Τα 75 (!!!) θέματα της ημερήσιας διάταξης σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, στο σύνολό τους, ως κατεπείγοντα. Μία απλή ανάγνωση των θεμάτων αρκεί για να διαπιστωθεί αυτό.

Είναι κατανοητό από τον καθένα ότι η επιλογή της συνεδρίασης μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης αλλά και το πλήθος των θεμάτων, επί της ουσίας ακυρώνουν οποιαδήποτε δυνατότητα σοβαρού διαλόγου.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε μία κατεπείγουσα συνεδρίαση με τα ελάχιστα κατεπείγοντα θέματα που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη. Τα υπόλοιπα θέματα πρέπει και μπορούν να συζητηθούν σε δια ζώσης ή σε μεικτή συνεδρίαση.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο να πάρουν υπ’ όψη τους τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης και να πάρουν όλα τα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *