Δημήτρης Μπιάγκης: Οι εκλογές πέρασαν, τα προβλήματα παραμένουν

Τραγική η εικόνα που αντίκρυσαν οι μαθητές του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, σήμερα πρώτη μέρα που εκκίνησαν και επισήμως τα μαθήματα των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού. Κι ενώ οι εκλογές πέρασαν, οι Υπουργοί παρέλασαν από το νησί μας, τα προβλήματα συνεχίζουν και παραμένουν, δυστυχώς για τους Κερκυραίους, καθώς φαίνεται, πως το Εκπαιδευτήριο της Κέρκυρας δεν συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες και στα σχέδια των υπευθύνων του Υπουργείου.

Χωρίς διευθυντή (αφού αποχώρησε εδώ και καιρό), χωρίς προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού, χωρίς προσλήψεις για τους επιτυχόντες ωρομίσθιους καθηγητές, με έναν και μόνο εργαζόμενο καθηγητή από την ΑΣΤΕ Ρόδου, με τους εκπαιδευόμενους να αντικρίζουν εικόνα ολοκληρωτικής διάλυσης στο άλλοτε κραταιό Εκπαιδευτήριο, η χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς.

Η κυρία Ράπτη (αρμόδια Υφυπουργός) και οι παρατρεχάμενοί της δεν μας ενημέρωσαν για όλα αυτά, ούτε έκριναν σκόπιμο να μας διαφωτίσουν για τις προθέσεις του Υπουργείου, τις διαβεβαιώσεις, τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που ακολούθησαν τα αγωνιώδη ερωτήματά μας στην Βουλή, καθώς η πρεμούρα των κυβερνητικών παραγόντων αποδείχθηκε πως ήταν μόνο οι εκλογές.

Τα αμείλικτα ερωτήματα όμως συνεχίζουν να πλανιόνται πάνω από το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Ζητάμε άμεσα, εδώ και τώρα, λύση στο μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης του Εκπαιδευτηρίου. Το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά που σήμερα αντίκριζαν άδειες αίθουσες, το χρωστάμε στους εκπαιδευτικούς του ιδρύματος που τόσα χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, το χρωστάμε στην τουριστική αγορά της Κέρκυρας, που περιμένει από τη Σχολή να στελεχώσει επαρκώς τις επιχειρήσεις της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *