Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Πρώτο και βασικό μέλημά μας η ασφάλεια των μαθητών στα σχολικά δρομολόγια. Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες»

 Ενημερωτική σύσκεψη υπό την Περιφερειάρχη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, του Περιφερειακού Δ\ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και υπηρεσιακών παραγόντων, μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης, με θέμα την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων στην Π.Ε. Κέρκυρας

 Σοβαρές ελλείψεις στην προσκόμιση των δικαιολογητικών, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, στις 105 από τις 131 περιπτώσεις μαθητικών δρομολογίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας από τους υποψήφιους αναδόχους

 Οριστικοποιείται εντός της εβδομάδας η εκτέλεση 56 δρομολογίων, το ίδιο αναμένεται να συμβεί μέχρι την προσεχή Τρίτη για ακόμα 64 δρομολόγια

Ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με θέμα την εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για την σχολική περίοδο 2023-24.

Το «παρών» στη σύσκεψη υπό την Περιφερειάρχη έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας των Μαθητικών Δρομολογίων:

• Στις 17 Αυγούστου παραδόθηκαν από το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης στο Τμήμα Προμηθειών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων οι πίνακες με τις τεχνικές προδιαγραφές και ο προϋπολογισμός των δρομολογίων

• Στις 30 Αυγούστου ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία

• Στις 6 Σεπτεμβρίου έληξε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη των αναδόχων του έργου των μαθητικών μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας

• Στις 7 Σεπτεμβρίου άρχισε ο έλεγχος των φακέλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό

Συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας έχουν υπολογιστεί 165 δρομολόγια μαθητικών μεταφορών.

Εξ αυτών, τα 34 αποδείχθηκαν «άγονα», δηλαδή δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την εκτέλεσή τους και ως εκ τούτου το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να επαναπροκηρυχθεί διαγωνισμός γι’ αυτά.

Από τα υπόλοιπα 131, σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης της Διαγωνιστικής Διαδικασίας των Μαθητικών Δρομολογίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, διαπιστώθηκε ότι στα 105 υπήρχαν ελλείψεις δικαιολογητικών, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία προσκόμισης, λόγω της άμεσης σχέσης τους με τους κανόνες ασφαλείας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με γνώμονα την τήρηση των αυστηρών προϋποθέσεων ασφαλείας που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και τη σαφή κατεύθυνση, την οποία έδωσε η Περιφερειάρχης, έχουν μέχρι σήμερα οριστικοποιήσει την έναρξη 8 δρομολογίων, τα οποία ήδη εκτελούνται.

Από σήμερα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν ακόμα 56 δρομολόγια – απαιτείται η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ενώ μέχρι την προσεχή Τρίτη 3 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης και τα υπόλοιπα 64 μαθητικά δρομολόγια, κάτι που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι τις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εκτέλεσή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *