Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Για το Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης»

Πριν μία βδομάδα, η Δημοτική Αρχή παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023 και ταυτόχρονα έκανε απολογισμό των έργων που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Μέσα στην παρουσίαση υπήρχαν και οι επισκευαστικές παρεμβάσεις που έγιναν σε κάποια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε μία από τις φωτογραφίες εμφανίζονταν το Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης με σκαλωσιές στην πρόσοψη, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι φτιάχτηκε η όψη του Σχολείου. Η πραγματικότητα είναι ότι οι εργασίες αυτές έγιναν ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα του κτηρίου (είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες), που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Επίσης, οι εργασίες αυτές σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσαν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, όπως δείχνουν και τα γεγονότα, αφού ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα οι εικόνες από αίθουσες του υπογείου του Σχολείου, που βρίσκονται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Οι αίθουσες αυτές είναι κλειστές για πολλά χρόνια, στερώντας έτσι από την εκπαιδευτική κοινότητα πολύτιμους χώρους διδασκαλίας.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αίθουσες προκαλεί πολλές και δικαιολογημένες ανησυχίες για την επικινδυνότητα και την στατική επάρκεια του πολύπαθου αυτού κτηρίου.
Η χρηματοδότηση για την «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2023», που δίνεται από το κράτος φέτος φτάνει το «υπέρογκο ποσό» των 128.100 ευρώ, που και για τον πιο αδαή είναι πασιφανές ότι δεν επαρκεί ούτε για τα ελάχιστα που απαιτούνται.
Η Δημοτική Αρχή και δέχεται και υλοποιεί την πολιτική της υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να διεκδικήσει επαρκείς πόρους αλλά προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» λέγοντας ότι όλα πάνε καλά…
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επισκευαστούν οι συγκεκριμένες αίθουσες αλλά και να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι προσεισμικοί έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στατικότητας του κτηρίου μετά την πολύχρονη εγκατάλειψη και επιβάρυνσή του;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Μπορμπότης Γιάννης
Πιέρρης Γιάννης
Χαραλάμπους Μυρσίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *