Διαμαρτυρία την Τρίτη του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου για τις σχολικές μεταφορές στη παλιά Νομαρχία

Για μιαν ακόμη φορά ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά για τα όλα τα παιδιά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας.   Ωστόσο και φέτος η χρονιά άρχισε με τη μεταφορά των μαθητών-τριών στο σχολείο τους να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Ο Σεπτέμβρης οδεύει προς το τέλος του και ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί ο τρόπος μετακίνησης της μεγάλης πλειοψηφίας των παιδιών στα σχολεία τους.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, είχε συναντηθεί τέλη Αύγουστου με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα και να του θέσει τα σχετικά προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς. Είχαμε φύγει από το γραφείο του έχοντας αποσπάσει τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα και ότι η μεταφορά των μαθητών/τριών θα γίνονταν ομαλά. Μας είχε μάλιστα διαβεβαιώσει ότι το αργότερο 15 του μηνός θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού με τους λεωφορειούχους, κάτι το οποίο δεν έγινε, λάβαμε νεότερη δέσμευση για τις 20 του μηνός, κάτι το οποίο επίσης δεν έγινε και βρισκόμαστε στο σημείο όπου από τα περίπου 165 δρομολόγια –για όλα τα σχολεία συνολικά- έχουν επικυρωθεί μόνο τα 17 και όπου χρειάζεται να γίνει νέα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα μήνα από σήμερα (τι σύμπτωση…δηλαδή, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Βιώνουμε ακόμη μια χρονιά λοιπόν, που για ένα πρόβλημα που είναι γνωστό (κάθε χρόνο τα παιδιά συνηθίζεται να πηγαίνουν σχολείο) η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δε μπορεί εγκαίρως να διασφαλίσει τον τρόπο μετακίνησης των μαθητών. Βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα, το οποίο και φέτος το ίδιο το Μουσικό Σχολείο, μέσω της Διεύθυνσης, προσπαθεί να λύσει εμβαλωματικά , διασφαλίζοντας στα παιδιά προσωρινά πάσο για να μπορούν, τουλάχιστον,  να μετακινούνται δωρεάν και να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους. Όταν ξεκάθαρα και αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας!

Ακόμα και σήμερα δε γνωρίζουμε πότε θα μπορούν οι μαθητές/τριες να φτάνουν στο σχολείο τους και καλούνται οι ίδιοι οι γονείς, είτε να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους για να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους θα φτάσει στο σχολείο, είτε να αναγκάζονται τα παιδιά να περιμένουν σε στάσεις 1 ώρα, είτε να χάνουν τις πρώτες ώρες του μαθήματός τους. Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ ταυτόχρονα έχουμε πληροφορίες από γονείς, ότι οδηγοί λεωφορείων του ΚΤΕΛ, δεν επιτρέπουν σε μαθητές να επιβιβαστούν, γιατί το λεωφορείο είναι γεμάτο με τουρίστες (με αποτέλεσμα τα παιδιά να φτάνουν καθυστερημένα στο σχολείο) ή ακόμα και ότι κατεβάζουν μαθητές για να πάρουν τουρίστες!!!

Όλα έχουν ένα όριο, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Ζητάμε και τη δική σας συμβολή στη διεκδίκηση δημόσιων, ασφαλών, δωρεάν σχολικών μεταφορών για όλους του μαθητές/τριες του νησιού!

Σας καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26.09.2023 στις 11.00 στο κτήριο της Π.Ε. Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία). Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 12.00

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *