Μελίτα Ανδριώτη: Αλήθειες & ψέματα για τις μαθητικές μεταφορές στην ΠΕ Κέρκυρα

Επειδή το ψέμα και η ντροπή δεν πάνε μαζί, οφείλω να δημοσιοποιήσω όλα τα στοιχεία αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη για το πρόβλημα των μαθητικών μεταφορών στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας:

Ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, είχα την αρμοδιότητα της σύνταξης του Πίνακα τεχνικών προδιαγραφών δρομολογίων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός για την μεταφορά μαθητών. Να σημειωθεί ότι την ευθύνη διενέργειας του διαγωνισμού, έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας (Ανάθεση αρμοδιοτήτων: ΑΔΑ 6ΛΝΧ7ΛΕ-ΞΦΚ 29/9/21).
Στις 20 Ιουνίου 2023 ενημέρωσα με σχετικό email (παραθέτω αντίγραφο) τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, ως “πολιτικό προϊστάμενο” της Διεύθυνσης Οικονομικών να ανάψει το πράσινο φως στο Τμήμα Προμηθειών, για να ξεκινήσει η διαδικασία εντός του Ιουλίου, ώστε τον Αύγουστο να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα & τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είχε ολοκληρωθεί. Να σημειωθεί ότι ήδη η Υπηρεσία μου είχε προγραμματίσει διαγωνισμό τριετίας (σχολικών ετών 2023-24, 2024-25, 2025-26). Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην κυρία Περιφερειάρχη.
Οι συνεχείς οχλήσεις μου απευθύνονταν “σε ώτα μη ακουόντων”. Ωστόσο παρέμεινα στη θέση μου προκειμένου να συνταχθεί το Τεχνικό Δελτίο για τον Διαγωνισμό της Μεταφοράς Μαθητών. Όταν η Υπηρεσία μου το κατέθεσε στην Διεύθυνση Οικονομικού-Τμήμα Προμηθειών ( που περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας) με email στις 17 Αυγούστου 2023 και δι εγγράφου στις 21 Αυγούστου 2023 (δημοσιοποιώ σχετικό αντίγραφο), τότε και παραιτήθηκα.
Πέραν αυτών το πρόβλημα σχετικά με τις μεταφορές μαθητών μεγενθύνθηκε εξαιτίας & άλλων παραλείψεων του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, που έχει την ευθύνη της Υπηρεσίας Οικονομικών. Δηλαδή: A) Άφησε απλήρωτους τους μεταφορείς από τις αρχές του 2023. Έτσι οι ίδιοι αρνήθηκαν να αναλάβουν μεταφορικό έργο τη νέα σχολική χρονιά. Μάλιστα το σωματείο τους, γνωρίζοντας τον αρμόδιο για τις πληρωμές δεν απεύθυναν την επιστολή τους σε εμέ, που παρέμενα ακόμα στη θέση μου, αλλά στον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Β) Ύστερα απο τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για τις μεταφορές μαθητών ύψους 3.414.410,93 ευρώ, η σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής (131-06/14-02-2023) “λησμονήθηκε” στα συρτάρια του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη & τα σχέδια των σχετικών συμβάσεων δεν εστάλησαν στο
Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν οι μεταφορείς, ενώ “ελλείψει” έγκυρων συμβάσεων να είναι αδύνατη η παράταση τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μάλιστα η Υπηρεσία της οποίας προϊσταται τον είχε ενημερώσει δι εσωτερικού εγγράφου στις 24 Ιουλίου 2023.

Μάλιστα αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο ίδιος είχε συγκαλέσει σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Οικονομικών και την παρουσία του νομικού συνεργάτη της κυρίας Περιφερειάρχη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Το γεγονός ότι σε αυτή την σύσκεψη δεν προσκλήθηκα επιβεβαιώνει ότι δεν είχα αρμοδιότητα για το θέμα.


Εξάλλου, εάν η ευθύνη ανήκε σε εμένα, πως γίνεται στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων Νήσων τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται, σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στην Κέρκυρα.
Σε όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα αυτοδιοικητικής μου θητείας λειτούργησα με γνώμονα να λέω την αλήθεια να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να στέκομαι αντάξια της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου, ώστε να μπορώ να τους κοιτάξω κατ΄ευθείαν στα μάτια. Το ψέμα, η ίντριγκα και η παραπληροφόρηση δεν μου ταιριάζουν. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος, που γύρισα σελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *