Ο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» φτιάχνει τους αγροτικούς δρόμους στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Σημαντική η επιτυχία της Δημοτικής Αρχής η ένταξη του μεγάλου «πακέτου παρεμβάσεων» για τη βελτίωση της αγροτικής Οδοποιίας στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, ύψους 3.000.000,00.ευρώ, στο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. 11 μεγάλα έργα οδοποιίας υψηλών προδιαγραφών.

Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» από το Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαχειμάρη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δ.τ 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κ. Κρούσκο Δημήτριο , παρουσία του αντιδημάρχου Μουζακίτη Νικολάου, του κ. Καλούδη Ιωάννη εντεταλμένου συμβούλου για τον πρωτογενή τομέα και προέδρων των κοινοτήτων που θα γίνουν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις και δη οι κ.κ: Βελονάδων Μηλιώτη Σπύρου, Καρουσάδων Μπαντούνου Γεώργιου, Μαγουλάδων Γουδέλη Κων/νου, Νησακίου Μιχαλόπουλου Νικόλαου ,Νυμφών Κούστα Μάριου, Ραχτάδων Αρμένη Κων/νου, Σφακερών Πορφύρη Νικόλαου, Χωρεπισκόπων Φλοκάλη Σπυρίδωνα , Αυλιωτών Θεόδωρου Μουζακίτη. Παρευρέθηκε επίσης το στελεχιακό δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η υπογραφή ,( μετά την περιπέτεια λόγω προσφυγών της αντιπολίτευσης και την τελική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής από το ελεγκτικό συνέδριο), διέψευσε τις “Κασσάνδρες” της αντιπολίτευσης που ήθελαν να χάνεται το χρηματοδοτικό πρόγραμμα . Έτσι, οι στοχευμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής εξασφάλισαν τη βελτίωση των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Πρόκειται για εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του δικτύου αγροτικών δρόμων του Δήμου που γίνονται πρώτη φορά στα χρονικά της περιοχής μας. Αντιμετωπίζεται δε μέρος του οδικού δικτύου αγροτικών δρόμων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ενώ η επιλογή των δρόμων έγινε από τη Δημοτική Αρχή με γνώμονα το επείγον και το συμβατό με τους στόχους του Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Όλοι οι δρόμοι εξυπηρετούν καθ’ όλο το μήκος τους όμορες αγροτικές καλλιέργειες κυρίως ελαιόδεντρων αλλά και μονοετείς καλλιέργειες. Στον προγραμματισμό θα τρέξουν γρήγορα οι αναβαθμίσεις σε όλους τους αγροτικούς δρόμους.

Αναλυτικότερα η εκτέλεση του ανωτέρω έργου περιλαμβάνει τις εξής 11 επί μέρους οδούς:

: 1. ΟΔΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΟΣ – ΖΑΒΑΛΑΤΙΚΑ

2. ΟΔΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΟΣ – ΚΟΝΤΡΑΚΟΥΛΙΑ

3. ΟΔΟΣ ΚΑΡΟΥΣΑΔΕΣ – ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ

4. ΟΔΟΣ ΝΥΜΦΩΝ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ

5. ΟΔΟΣ ΓΟΥΣΑΔΩΝ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

6. ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΣ

7. ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΚΟΥΚΟΥΝΙΚΑΔΕΣ

8. ΟΔΟΣ ΔΑΦΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

9. ΟΔΟΣ ΡΑΧΤΑΔΩΝ– ΑΗ ΛΙΑΣ

10. ΟΔΟΣ ΣΦΑΚΕΡΩΝ – ΚΟΙΤΟΣ – ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

11. ΟΔΟΣ ΧΩΡΟΕΠΙΣΚΟΠΩΝ – ΒΑΛΑΝΕΙΟ

Οι δημότες μας να είναι σίγουροι πως αφενός συνεχίζουμε την προσπάθεια να διεκδικούμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις για νέα έργα αγροτικής οδοποιίας αφετέρου ότι «αξιοποιούμε» κάθε χρηματοδοτική πρόσκληση/εργαλείο που τίθενται στη διάθεση των δήμων για τη λύση χρόνιων προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και τη βελτίωση της ζωής των, τόνισε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *