Δωρεά του πρώην Δημάρχου Γιάννη Κούρκουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Μία ιδιαίτερη όσο και συγκινητική τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Ο τ. Δήμαρχος Κερκυραίων Ιωάννης Κούρκουλος, με έντονο το αίσθημα της προσφοράς προς τον τόπο του, δώρισε στην Πινακοθήκη το έργο του ζωγράφου Γεωργίου Σαμαρτζή με τίτλο “Το τσάι της κυρίας”.
Πρόκειται για μία ελαιογραφία ζωγραφισμένη το 1916, η οποία συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη θεματολογία της αίθουσας όπου παρουσιάζονται μόνο έργα του ζωγράφου, κυρίως προσωπογραφίες και σκηνές της καθημερινής ζωής.
Το έργο βρισκόταν στην οικογενειακή συλλογή του κ. Κούρκουλου από το 1984, καθώς του το είχε προσφέρει ο γιος του ζωγράφου, Σπύρος Σαμαρτζής.
Σήμερα, παρουσία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, του Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το έργο έγινε αποδεκτό με χαρά και συγκίνηση και με την ευχή, η πρωτοβουλία του κ. Κούρκουλου να βρει μιμητές και σε άλλους συλλέκτες, ώστε οι συλλογές της Πινακοθήκης να εμπλουτιστούν με έργα που θα αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ζωγραφικής του νησιού και θα μπορούν να παρουσιαστούν τόσο στη Μόνιμη όσο και σε περιοδικές εκθέσεις.
Στον κ. Κούρκουλο παραδόθηκε τιμητική διάκριση για την ευγενική του δωρεά, με τον ίδιο να δηλώνει “Δεν έκανα τίποτε άλλο, παρά το καθήκον μου…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *