Ο Αντιπεριφερειάρχης για τις σχολικές μεταφορές

Μετά την παραίτηση της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης στις 24/08/2023, η οποία είχε και εξολοκλήρου την αρμοδιότητα για τις σχολικές μεταφορές, αυτή μεταβιβάστηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας την 01/09/2023. Όπως διαπιστώθηκε, η διαδικασία αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, ήταν σχεδόν στο μηδέν.

Για την συγκεκριμένη κατάσταση που δημιουργήθηκε, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη καθ’όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου (που είναι και ο  χρόνος  του προγραμματισμού και των διαγωνιστικών διαδικασιών λόγω της επικείμενης έναρξης της σχολικής περιόδου), ως είθισται, σχετικά με την μεταφορά μαθητών. Κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς τους. Παρόλα αυτά, έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία άμεσα.

Την Τρίτη 29/8/2023 αναρτήθηκε διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 06/09/2023 και ώρα 14:00 όπου και έληξε η διαδικασία κατάθεσης προσφορών.

Μετά από έλεγχο της επιτροπής από τα 165 δρομολόγια που προκηρύχθησαν, τα 31 ήταν άγονα (δεν κατατέθηκαν καθόλου προσφορές), 29 ολοκληρώθηκαν και θα περάσουν στην Οικονομική Επιτροπή για τη κατοχύρωση τους την Τετάρτη 20/09/2023 έτσι ώστε να ξεκινήσουν από Πέμπτη 21/09/2023. Τα υπόλοιπα 105 απερρίφθησαν λόγω ελλείψεων δικαιολογητικών της Τεχνικής Προσφοράς σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής Διαγωνισμού (ασαφή Υ.Δ. τεχνικής προσφοράς, έλλειψη Άδειας Ειδικού Μεταφορέα, Μη κατατεθειμένο πίνακα δρομολογίων ή απουσία δήλωσης οδηγών και συνοδών όπου απαιτείτε, Απουσία αντιστοίχισης δρομολογίων με οδηγούς και συνοδηγούς, Ταυτόχρονη παρουσία οδηγού ή συνοδού σε δρομολόγια που εκτελούνται την ίδια ώρα ακόμα και με διαφορετική κατεύθυνση, Ληγμένες Άδειες Οδήγησης της κατηγορίας ή και του ΠΕΙ, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος, έλλειψη Υ.Δ. παραχώρησης οχήματος σε υποψήφιο ανάδοχο κ.λ.).

Τα άγονα δρομολόγια καθώς και αυτά που απερρίφθησαν θα επαναδημοπρατηθούν άμεσα με την ίδια διαδικασία έτσι ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην μεταφορά των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *