Αλέξανδρος Αυλωνίτης στο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών : Η “καρδιά” του λαϊκού πολιτισμού της Μεσογείου “χτυπά” στην Κέρκυρα

Στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας & Υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. “Η “καρδιά” του λαϊκού πολιτισμού της Μεσογείου αυτές τις ημέρες “χτυπά” στην Κέρκυρα”, είπε στον χαιρετισμό του και εν συνεχεία αναφέρθηκε στις επιδιώξεις και στοχεύσεις που προκύπτουν από τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις:

“1. Ανάγκη μέγιστη η ανάδειξη και η ενίσχυση του λαϊκού πολιτισμού, της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η Πολιτεία πολλά υποσχέθηκε, ελάχιστα έκανε. Ο πλούτος της πατρίδας μας, της Κέρκυρας, είναι σπουδαίος. Το έμψυχο δυναμικό μας επίσης που προσφέρει, με ανιδιοτέλεια, σημαντικές υπηρεσίες στον πολιτισμό. Πρέπει επιτέλους να στηριχθεί ουσιαστικά και στοχευμένα.

2. Απαραίτητη -όσο ποτέ- η διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό.

Του πολιτισμού που βρίσκεται στην ψυχή μας, που μεταφέρει την παράδοση από γενιά σε γενιά, που βοηθά τα νέα παιδιά να διοχετεύσουν ενέργεια και δυνάμεις σε δημιουργικές δράσεις.
3. Η συνύπαρξη τόσων διαφορετικών πολιτισμών, μέσω της συνεργασίας εκπροσώπων διαφορετικών χωρών και λαών αποτελεί μια εξαιρετικά καλή πρακτική συνεργειών, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μόνο με συνεργασίες μπορούμε να φέρουμε σπουδαία αποτελέσματα σε όλους τους τομείς”.

Τέλος ο βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές: το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την σημαντική συμβολή του, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου CIOFF για το έργο που επιτελεί και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών για τον οποίο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “είμαστε πολύ περήφανοι γιατί είναι εκείνοι που εργάζονται με συνέπεια, φέρνουν στην Κέρκυρα τέτοιου υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και αξίζουν τον σεβασμό μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *