Επίσκεψη Αν. Υπουργού Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση και Υψηλόβαθμου Κλιμακίου Γενικών Γραμματέων και Υπηρεσιακών Παραγόντων στην Κέρκυρα

Την Κέρκυρα επισκέφτηκε, επικεφαλής Κυβερνητικού Κλιμακίου, ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου στην Περιφέρεια, με θέμα την διαχείριση του ΕΣΠΑ 2014-20, 2021-27 και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συμμετείχε δε πληθώρα υπηρεσιακών παραγόντων.
Αντίστοιχη συνάντηση – συζήτηση με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Κέρκυρας έγινε τις απογευματινές ώρες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως της Κέρκυρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Ειδ. Γραμματέας Γεώργιος Ζερβός παρουσίασαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας παρουσίασε αντίστοιχα τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που επίσης έχουν δρομολογηθεί.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε την τεράστια δυνατότητα που δίνεται πια στις Περιφέρειες με αυξημένο κατά 24% ΕΣΠΑ 21-27, με 36 δις € από το Ταμείο Ανάκαμψης και πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αλλάξουν την μορφή των νησιών μας, με ουσιαστικά έργα υποδομής, φέρνοντας ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία στους πολίτες.

Σε τοπικό επίπεδο έμφαση δόθηκε στην αποπεράτωση των εργασιών στο Μουσείο του Αχιλλείου και στη δρομολόγηση των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ενδεικτικά τέτοια έργα είναι τα Φράγματα της Β. Κέρκυρας, η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο Αεροδρόμιο, η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, η κατασκευή Αποχετευτικών έργων στην Κοινότητες Αγίου Μάρκου, Κάτω Κορακιάνας και Κυνοπιαστών, η αναβάθμιση των Φρουρίων της πόλης της Κέρκυρας, κ.α.

Ο Βουλευτής έθεσε μεταξύ άλλων στον Αν. Υπουργό Οικονομικών το θέμα της ανακαίνισης του γηπέδου του ΕΑΚΚ μέσω έκτακτης χρηματοδότησης ώστε οι υφιστάμενες κερκίδες να κατεδαφιστούν και να κατασκευαστούν νέες, όπως επίσης και το ζήτημα της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Το Κυβερνητικό Κλιμάκιο επισκέφτηκε επίσης το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας που εκτελούνται έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως και το Μουσείο του Αχιλλείου και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης που εκτελούνται έργα από το ΕΣΠΑ 14-20.

Με το τέλος της σύσκεψης ο κ. Γκίκας ανέφερε τα εξής:

«Ήταν ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία της Περιφεριάρχου Ρόδης Κράτσα να προσκαλέσει στην Κέρκυρα τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση με την συνοδεία του υψηλόβαθμου Κυβερνητικού Κλιμακίου για να καταγράψουμε το status όλων αυτών των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα των νησιών μας επί τα βελτίω.

Στην Κέρκυρα έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται μια σειρά από σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Προσβλέπω λοιπόν σε μια αγαστή συνεργασία – ή καλύτερα, στην συνέχιση της καλής μας συνεργασίας – για την πρόοδο των νησιών μας.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *