Δημήτρης Μπιάγκης: Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως 30/9/2023

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης ζητά τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως τις 30/9/2023.
Ο Βουλευτής καταδεικνύει στην ερώτησή του πως δυστυχώς για πολλούς πολίτες της χώρας αποδεικνύεται αδύνατη η εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων, µε την ανάγκη της παράτασης να καθίσταται περισσότερο από επιτακτική καθώς υπολείπεται περίπου το 24% αυτών, γεγονός που στοιχειοθετεί ότι είναι αδύνατο σε λίγες μόνο μέρες να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα (ακόμη και µε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης) η φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 31 Ιουλίου 2023.
«Θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μεσολάβησαν τους προηγούμενους μήνες δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και η αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων των εισοδημάτων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς καθυστέρησε αρκετά, ενώ είναι δεδομένη η περιορισμένη προσέλευση των φορολογουμένων εξ αιτίας του καιρικού φαινομένου του καύσωνα. Όλα τα παραπάνω, αλλά και τα γνωστά τεχνικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων µέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου», αναφέρει στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Σε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός, πως ο μήνας Ιούλιος είναι για τους επαγγελματίες λογιστές – φοροτεχνικούς βαρύτατα επιφορτισμένος, πέραν όλων των άλλων δηλωτικών υποχρεώσεων, σε διαφορετικά και ετερογενή μεταξύ τους αντικείμενα. Επιπροσθέτως η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας είναι σε πλήρη λειτουργία µε αυξημένες υποχρεώσεις στα λογιστικά γραφεία που εδρεύουν ειδικά στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *