Επιστολή Στέφανου Γκίκα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για την Προστασία των Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Επιστολή προς του Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα την προστασία των δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν το 2015 στους πολίτες που είχαν πάρει δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας απελευθέρωσε την ισοτιμία του νομίσματος. Σημειώνει ότι το ωφελούμενο κεφάλαιο αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 2 δις Ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την επιδείνωση των συνθηκών δανεισμού.

Ο κ. Γκίκας ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ενεργοποίησης του άρθρου 10 παρ. 21 ν. 2251/1994, όπου προβλέπεται ο καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων προσαρμογής της συναλλακτικής συμπεριφοράς των τραπεζών από τον Υπουργό Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει ότι πληρείται η προϋπόθεση ύπαρξης αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, ενώ αναφέρεται και στο γεγονός ότι οι δανειολήπτες έχουν καταβάλει πολλαπλάσια χρήματα από τα αρχικά κεφάλαια δανεισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *