ΛΑ.ΣΥ: Διαμαρτυρία για το νερό

Το μαρτύριο του νερού συνεχίζεται.
Χιλιάδες Κερκυραίοι κυρίως κάτοικοι των χωριώναπό το Βορρά μέχρι το Νότο, αλλά και της Πόλης αντιμετωπίζουν καθημερινά τη λειψυδρία είτε για κάποιες ώρες, είτε για μέρες και βδομάδες ολόκληρες. Αυτή είναι η περιβόητηανάπτυξη, η τουριστική προβολή που βιώνουνκαι οι επισκέπτες του Νησιού.
Η αιτία όλων αυτών των προβλημάτωνβρίσκεται στις διαχρονικές πολιτικές τόσο των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, όσο και των Δημοτικών Αρχών που με τις πολιτικές και τις πραχτικές τουςοδήγησαν τους Κερκυραίους να λένε «το νερό-νεράκι».
Υπάρχει συλλογική ευθύνη όλων αυτών, την οποίαν δεν αναλαμβάνουν ποτέ και αυτοαθωώνονταιμε διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες και εναλλάσσονται στην εξουσία.

Δεν τους αθωώνει όμως:
– Η επίκληση της έλλειψης προσωπικού που είναι τραγική πραγματικότητα, γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την πολιτική επιλογή της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικούκαι της καθιέρωσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου.
– Η επίκληση ότι «κληρονόμησαν» τα προβλήματα, γιατί αυτό που κληρονόμησαν είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών με την οποίαν συμφωνούν και προωθούν.
– Το γεγονός ότι υπάρχουν συνεχείς βλάβες σε όλο το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης στην Πόλη και τα χωριά της Κέρκυρας, γιατί και αυτά είναι αποτελέσματα της πολιτικής που δεν έχει σαν προτεραιότητα έργα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά όσα συμφέρουν και επιλέγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το μεγάλο κεφάλαιο.
Κυρίως δεν τους αθωώνει η επικοινωνιακή προσπάθεια για τα μεγάλα έργα και προγράμματα που «έρχονται». Αντίθεταείναι συνυπεύθυνοι για την υποβάθμιση των υπηρεσιών της ΔΙΑΔΕΥΑΚ ανοίγοντας το δρόμο προς την ιδιωτικοποίησή της.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στους τρεις Δήμους της Κέρκυρας, όσο και στην Περιφέρεια, έχουν κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις έχοντας ως βασική αρχή ότι, σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες σε ένα νησί μάλιστα πρώτο σε βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα όπως η Κέρκυρα, να έχουμε άφθονο ποιοτικό και φτηνό πόσιμο νερό. Χρειάζεται όμως άλλη αντιμετώπιση και μια άλλη πολιτική στο πλαίσιο της οποίας το νερό δεν θα είναι εμπορεύσιμο προϊόν, αλλά ΑΓΑΘΟ για όλους.
Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού και των εργαζομένων της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, για δραστική μείωση των τιμολογίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση των εργολάβων, για να έχουν πρώτα και κύρια τα λαϊκά νοικοκυριά άφθονο, ποιοτικό και φθηνό νερό.
Στα πλαίσια αυτά αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης των τριών Δήμων της Κέρκυρας και της Περιφέρειας ζητά άμεσα συνάντηση με την Πρόεδρο της ΔΙΑ.Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *