Ευχαριστήριο του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας κ.Γιώργου Μαχειμάρη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17-7-2023 στην περιοχή των Λουτσών και της Περίθειας ΔΕ Θιναλίου.

Ο Δήμαρχς όρειας Κέρκυρας κ. Γιώργος Μαχειμάρης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο που εκδηλώθηκε πυρκαγιά το απόγευμα της Δευτέρας 17-7-2023 σε περιοχές των Λουτσών και της Περίθειας κοντά σε κατοικημένες περιοχές μαζί τους Αντιδημάρχους κ.κ Μουζακίτη Νικόλαο, Κόκκαλη Σπυριδούλα, μετά την κατάσβεση, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Θέλω να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων κ. Νικόλαο Κολοβό, στο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας πύραρχο κ. Νεκτάριο Θεοδωράκο, στον διοικητή του α΄ πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας αντιπύραρχο Νικόλαο Αυλωνίτη, στο Διοικητή του ΑΤ Βόρειας Κέρκυρας κ.Αθανασίου Ηλία, στον προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίου ανθυποπυραγό κ. Αυλωνίτη Γεράσιμο και στην Πολιτική προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Θεοφάνη Σκεμπρη και τον προϊστάμενο Μαυρόπουλο Γεώργιο για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 17-7-2023 κοντά σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου μας. Ευχαριστώ το Διοικητή του κλιμακίου Κέρκυρας της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) σμήναρχο (Ι) Θεοδωράκη Βασίλειο για τα εναέρια μέσα -πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου pzl – που επιχείρησαν , τον κάθε πυροσβέστη ξεχωριστά, τον κάθε εργαζόμενο στην πολιτική προστασία του Δήμου.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της κοινότητας Περίθειας κ. Πολύμερο Κάσσαρη και όσους εθελοντές βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό κοντά στο σημείο της φωτιάς. Η συνδρομή όλων ήταν καταλυτική.

Ο συντονισμός ήταν άψογος και παραδειγματικός για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο αποτρέποντας έτσι την επέκτασή της

Οι μήνες που διανύουμε είναι δύσκολοι και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής απευθύνουμε έκκληση σε όλους να είμαστε προσεκτικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *