Ο Γιώργος Καλούδης για το άλσος της Γαρίτσας

  Αγωνιστήκαμε στη πρώτη γραμμή για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του ίδιου του Άλσους της Γαρίτσας δίπλα στο Σωματείο και απέναντι στην καταστροφική εισβολή που επιχείρησε η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία Δημαρχία της κ. Υδραίου. Δυναμικά και μαχητικά. Και ο σκοπός επετεύχθη με τη συμπαράσταση και άλλων παρατάξεων (όχι όλων της αντιπολίτευσης)  και δημοκρατικών δυνάμεων. Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Προστασίας του Άλσους και ανάδειξης της Γαρίτσας.

 

8  Ιούλη 2023

Συνάντηση είχε χθες η 3η σε δύναμη παράταξή μας  του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπορευόμενη στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη 2023 με τη 4η σε δύναμη Παράταξη του κ. Χρύσανθου Σαρλή, με το ΔΣ του Σωματείου Προστασίας του Άλσους και ανάδειξης της Γαρίτσας.

Ο Γιώργος Καλούδης ως επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος και ο Τηλέμαχος Βασιλάκης ως στέλεχος της Παράταξης και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Καλούδης υπενθύμισε τη πιο κρίσιμη φάση, την πιο κρίσιμη ημέρα. Ήταν όταν η κ. Υδραίου έστειλε μία διμοιρία αστυνομικών με «λοχαγό» τον κ. αναπληρωτή της Δήμαρχο κ. Καλόγερο για να συλλάβει τους επιτηρούντες κατοίκους και να κόψει τα δένδρα. Όταν ζητήθηκε η βοήθεια του Γιώργου Καλούδη διέκοψε μία δίκη και έσπευσε εσπευσμένα , τέθηκε επικεφαλής των κατοίκων ως ασπίδα προστασίας τους, αγκάλιασε ένα δένδρο για να εμποδίσει την αρχή της καταστροφής και προειδοποίησε τον επικεφαλή της διμοιρίας των αστυνομικών και τον τοποτηρητή της Δημάρχου κ. Καλόγερο ότι εάν πραγματοποιήσουν έστω και μία σύλληψη θα τους υποβάλλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος και για κατάχρηση εξουσίας . Έτσι υποχώρησε η διμοιρία.

Υπενθυμίζουμε στον Κερκυραικό Λαό:

1)Μία υπογραφή υπουργού έμενε από τον Μάη 2019 για να παραχωρηθεί το παραλικαό μέτωπο στον Δήμο και δεν η μεν κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν το έκανε ποτέ αλλά ούτε το ζήτησε η κ. Υδραίου παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ασκήσαμε κριτική γι΄αυτό.

2)Στόχος της ΝΔ ήταν και παραμένει να γίνει Μαρίνα (μεγαγιώτ) στη Γαρίτσα, με καταστροφικές συνέπειες για την όμορφη νότια συνοικία της Πόλης μας  να κοπούν πολλά δένδρα για να αποχαρακτηρισθεί από Άλσος και να χρησιμοποιηθεί ως χερσαία ζώνη Μαρίνας.

Εμείς, οι συμπορευόμενες Παρατάξεις, με τη ψήφο του Κερκυραικού Λαού στις 8 Οκτώβρη 2023 από την 1-1-2024 θα φέρουμε δημοκρατία  στον Δήμο με ενεργή λαική συμμετοχή, καταργώντας τους ομφάλιους λώρους με το κομματικό κράτος της Ν.Δ. που εκπροσωπούν οι υποψήφιοί της για τον Δήμο ήτοι τόσο η κ. Υδραίου όσο και ο κ. Στέφανος Πουλημένος.

Στη Γαρίτσα: Πρώτες Προτεραιότητες: Στενή συνεργασία με το Σωματείο και τους κάτοικους, Ενισχύσουμε τη δομή του Άλσους, ξηλώνουμε τις ασχήμιες, θα μπεί τάξη με το ανεξέλεκτο μη νόμιμο άραγμα αρόδου γιώτ στον κόλπο που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δεν προσφέρουν τίποτα στην οικονομία, Αναμόρφωση της σύμβασης με τον μισθωτή της πρώην λαικής πλαζ Μον Ρεπό για να αποκτήσει λαικές τιμές και να ξαναγίνει λαική πλαζ, Εκσυγχρονισμό του Άλσους των Φυλακών, Άμεση λειτουργία του αθλητικού κέντρου για τη νεολαία κ.α.

Εμείς εκπροσωπούμε τον Λαό και όχι οργανωμένα συμφέροντα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *