Επτά (7) άξονες του προγράμματός του παρουσίασε στους υποψηφίους του ο Στέφανος Πουλημένος

Tο περίγραμμα του προγράμματος του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΕΞΑΡΧΗΣ – Δύναμη ευθύνης και δημιουργίας» σε επτά (7) άξονες παρουσίασε σε συνάντηση με 92 υποψήφιους του συνδυασμού του, τη Δευτέρα (3/7), στο ξενοδοχείο ΑΡΗΤΗ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Στέφανος Πουλημένος.
Επρόκειτο για κλειστή συνάντηση και ευκαιρία αλληλογνωριμίας των υποψηφίων, στην οποία ο επικεφαλής του συνδυασμού περιέγραψε την εικόνα του τόπου, όπως αυτή διαμορφώνεται δύο μήνες πριν την συμπλήρωση τεσσάρων (4) χρόνων θητείας της δημοτικής αρχής.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Ειδικότερα, o Στέφανος Πουλημένος στην ομιλία του:
• Αναφέρθηκε στο οξύ οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα του Δήμου εξαιτίας κυρίως του αυξημένου κόστους αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων.
• ΄Ασκησε κριτική γιατί έμειναν στα χαρτιά οι δεσμεύσεις για ανακύκλωση, γεγονός που, εκτός των άλλων, καθήλωσε το Δήμο σε θέση μεταξύ των ανά την χώρα ουραγών.
• Επεσήμανε την απραξία στην αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κυρίως στους τομείς σχολικών κτηρίων, υποδομών πολιτισμού, δημοτικής οδοποιίας και ανάπλασης δημοτικών χώρων και σημείωσε ότι το γεγονός της απώλειας πόρων πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έμειναν στα αζήτητα, συνιστά τραγική αποτυχία για τον τόπο.
• Στάθηκε ιδιαίτερα στην περιθωριοποίηση και απαξίωση των Κοινοτήτων και
• Περιέγραψε την τακτική χαμηλών τόνων που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας ότι «αντίπαλοί μας μετά τις εκλογές θα είναι τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα που τα διαχειρίστηκαν και θα κριθούν από το εκλογικό σώμα».
ΟΙ ΕΠΤΑ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Στη συνέχεια, παρουσίασε σε επτά (7) άξονες το περίγραμμα του προγράμματος του συνδυασμού ΕΞΑΡΧΗΣ όπου δίνεται έμφαση:
1. Στην ανακύκλωση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία
2. Στην αξιοποίηση των πόρων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για έργα σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου.
3. Στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών με προώθηση συνδετήριων και παρακαμπτήριων δημοτικών δρόμων και τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης.
4. Στην προστασία και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας επ’ ωφελεία της κοινωνίας και διαχείριση των δημοσίων χώρων με σεβασμό στον πολίτη, διασφαλίζοντας παντού την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.
5. Στη στήριξη, με κάθε τρόπο και ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου και, όπου είναι δυνατό, τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό.
6. Στη σύσταση και λειτουργία ελεγκτικών οργάνων (Δημοτική Αστυνομία και Υπηρεσίες Ελέγχων) για την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, που πλήττουν τον τόπο και προσβάλλουν όλους μας.
7. Στην εισαγωγή και ευρεία εφαρμογή του θεσμού της λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του Δήμου, με κορυφαία την τακτική ετήσια Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, ενώπιον των πολιτών.
ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Και ο υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, κατέληξε:
“Με αυτά τα 7 αυτονόητα βήματα αλλάζουμε ριζικά τη λογική στη διοίκηση του Δήμου.
Δεν υπάρχουμε για το θεαθήναι, για την εικόνα, για τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις! Δεν λειτουργούμε με λογική life style! Αντίθετα, μας ενδιαφέρει η ουσία, το έργο για ν’ αλλάξουμε ρότα στην πορεία του τόπου μας!
Είναι συνειδητή μας επιλογή να κάνουμε και θυσίες στην προσωπική μας ζωή για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές, έναν τόπο καλύτερο…
Οραματιζόμαστε έναν Δήμο – στην πόλη και στα χωριά – νοικοκυρεμένο, σύγχρονο, λειτουργικό, αποτελεσματικό, φιλόξενο που θα κάνει τους κατοίκους του περήφανους!
Θέλουμε την 5ετία 2024 – 2028, μια δημιουργική περίοδο για τον τόπο, που θα σφραγίσει θετικά την πορεία του προς το μέλλον”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *