Τουριστική λιμενική εγκατάσταση στον Ερημίτη Κέρκυρας

Την εγκατάσταση τουριστικού λιμένα στη θέση Ερημίτης της περιοχής Αγίου Στεφάνου Σινιων στη Βόρεια Κέρκυρα αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Ειδικότερα, το έργο προϋπολογισμού 8.200.000 ευρώ με ΦΠΑ, αφορά σε τουριστικό λιμένα δυναμικότητας 57 σκαφών αναψυχής διαφόρων κατηγοριών, σε χερσαία ζώνη συνολικής επιφάνειας 5.110.62 τ.μ.

Μεταξύ άλλων το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή προσήνεμου μώλου συνολικού μήκους 280 μέτρων μεικτής διατομής, δηλαδή με εσωτερική κρηπίδωση για την παραβολή των σκαφών, από κυψελωτούς τεχνητούς ογκόλιθους οπλισμένους.

Το κρηπίδωμα θα έχει ωφέλιμο μήκος 240 μέτρα και πλάτος 8 μέτρα για δύο λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων και ικανό χώρο για την εξυπηρέτηση σκαφών, ενώ προβλέπεται η διαμόρφωση ακρομώλιου για τους ελιγμούς των οχημάτων, στο άκρο του οποίου θα τοποθετηθεί φανός ναυσιπλοΐας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Περαιτέρω, περιλαμβάνει εξωτερικό πρανές θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους, πλωτό προβλήτα 40 μέτρων με ειδική γέφυρα πρόσβασης, καθώς και παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *