Στέφανος Γκίκας με Ένωση Ξενοδόχων: «Ο Τουρισμός βρίσκεται σε φάση ισχυρής ανάκαμψης με θεαματικές προοπτικές»

Με τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
Συγκεκριμένα, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης, Χαράλαμπο Βούλγαρη και τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Ρόκα, για τα θέματα που απασχολούν τους Ξενοδόχους, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που άπτονται των υποδομών του νησιού, με τον Στέφανο Γκίκα να ενημερώνει για το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης της ΠΕ Κέρκυρας που δρομολογήθηκε την προηγούμενη περίοδο (νέες Μαρίνες, νέα Λιμάνια, αναβάθμιση Αεροδρομίου και Κεντρικού Λιμένα Κέρκυρας, λύση στα προβλήματα της ύδρευσης και των απορριμμάτων, Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός κ.α.). Ωστόσο όσον αφορά στα προβλήματα, κυρίαρχα ήταν το οδικό δίκτυο και το κυκλοφοριακό, με την Ένωση Ξενοδόχων να ζητά άμεσες και οριστικές λύσεις.

Κοινή συνισταμένη ήταν ότι ο Τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας, συνεισφέροντας τα τελευταία χρόνια – άμεσα ή έμμεσα – περίπου το 25% του ΑΕΠ και ότι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι το ζητούμενο.

Ο κ. Γκίκας σημείωσε οτι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο Τουρισμός στήριξε αποτελεσματικά τη χώρα, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, υπέστη πλήγμα, αλλά τώρα βρίσκεται σε φάση ισχυρής ανάκαμψης με θετικότατες προοπτικές.

Ο Υπ. Βουλευτής σημείωσε τέλος, ότι κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει πολλές φορές με την Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων τους προς την Κυβέρνηση.
Δήλωσε δε ότι θα είναι παρών και αρωγός στις προσπάθειες της Ένωσης για την αναβάθμιση του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *