Με πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων- Μοναδική εμπειρία για τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου στο Παλέρμο

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν τα παιδιά της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας τα οποία καταχειροκροτήθηκαν στη συμμετοχή τους στην έναρξη του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας. Τα παιδιά μετέβησαν στο Παλέρμο με πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, δέχθηκαν ενθουσιώδη υποδοχή και ήρθαν σε επαφή με μαθητές του εκεί Μουσικού Σχολείου διευρύνοντας τους μουσικούς τους ορίζοντες και βλέποντας από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και εκπαίδευσης συνομίλικών τους.
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας με την συμμετοχή μουσικών του Ωδείου Κερκύρας παρουσίασαν ελληνικά τραγούδια και μουσική με το τραγουδιστικό μέρος να ερμηνεύει η Ιωάννα Βλάχου συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Σπύρο Κοντζιάλη υπό τη διεύθυνση ορχήστρας του Σπύρου Ράλλη.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ήταν συνδιοργανωτής του Συνεδρίου μαζί με το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Α.Π.Θ., το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α., Π.Δ.Μ και το UniversitàdegliStudidiPalermo.

Το συνέδριο ξεκίνησε στις 16 και ολοκλήρωσε τον κύκλο των εργασιών του στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στους χώρους του Πανεπιστημίου του Παλέρμο. Το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού. Η κ. Ζερβού στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία των δύο περιοχών και ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία. Ως επικεφαλής της κερκυραϊκής αποστολής, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας συμμετέχει ενεργά σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, ενός πολύ σημαντικού πυλώνα δημόσιας μουσικής εκπαίδευσης του νησιού μας. Μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη συνεργασία προάγει την τέχνη και επενδύει στην επιστημοσύνη, στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες, στην εξωστρέφεια και στην ψηφιακή εποχή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά και τα εξής: «Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, έχουμε όλοι μαζί τη δυνατότητα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε ένα διευρυμένο δίκτυο επικοινωνίας, πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας και την περαιτέρω ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *