Νέο θρίλερ: Ιστιοφόρο με μετανάστες πλέει 100 ν.μ. ανοιχτά της Πύλου -Στέλνει ελικόπτερο το Λιμενικό

Ένα νέο θρίλερ φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανοιχτά της Πύλου με δουλεμπορικό ιστιοφόρο που πλέει 100 ν.μ. από την Κυπαρισσία με μερικές δεκάδες μετανάστες.

Ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνει άγνωστος αριθμός παράτυπων μεταναστών, πλέει σε θαλάσσια περιοχή 100 ναυτικά μίλια από την Πύλο, κοντά στα όρια των ζωνών Ελλάδας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, για την ύπαρξη του σκάφους ενημέρωσε ο ιταλικός θάλαμος επιχειρήσεων το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το σκάφος φέρεται να πλέει χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ δεν έχει ζητήσει προς το παρόν τη συνδρομή βοήθειας.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, το πλοίο πλέει στα όρια Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά στην περιοχή δικαιοδοσίας έρευνας και διάσωσης της χώρας μας.

Η Ελλάδα ενημερώθηκε από τον ιταλικό θάλαμο επιχειρήσεων. Σπεύδει και ελικόπτερο για να διαπιστώσει την ακρίβεια των πληροφοριών, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και παραπλέοντα σκάφη. Όπως σημείωσε, ο καιρός είναι καλός και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο ιστιοφόρο υπάρχουν 60 περίπου επιβαίνοντες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο
Στο μεταξύ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη συνεχίζονται αδιαλείπτως, αν και για δεύτερο 24ωρο δεν έχουν αποδώσει.

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *