Έκθεση ζωγραφικής: “Ageless women” (Γυναίκες χωρίς ηλικία)

Στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων θα φιλοξενηθεί την περίοδο 18 – 24 Ιουνίου, η έκθεση ζωγραφικής “Ageless women” που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Sophie Andree / Lyra Concerts, σε επιμέλεια της Ιστορικού της Τέχνης, Ίριδας Κρητικού.

Τρεις γυναίκες δημιουργοί, η Ναταλία Κερκύρα, η Kerstin Lindgren και η Χριστίνα Παρασκευοπούλου συμπράτουν μέσω της διαφορετικότητάς τους, αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, μοιράζονται γενναιόδωρα με το κοινό, Ζωή και Αρμονία.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, αναφέρει σχετικά:
“Eκπροσωπώντας διαφορετικές γραφές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις και χρησιμοποιώντας ως κυρίαρχο κοινό μέσο έκφρασης την εξπρεσιονιστική ζωγραφική, άλλοτε περισσότερο αφηγηματικά και σωματοποιημένα και άλλοτε περισσότερο αφαιρετικά, η Ναταλία Κερκύρα, η Kerstin Lindgren και η Χριστίνα Παρασκευοπούλου καταγράφουν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο τη διαδρομή μιας κατακτημένης διαχρονίας στη θηλυκή της υπόσταση. Επιλέγοντας χωριστές εκφραστικές αυτοτέλειες, αναζητούν και προσεγγίζουν τις έννοιες της αποδοχής της μοναδικότητας και της υπέρβασης των ηλικιακών και φυλετικών συνόρων και ταυτόχρονα, την ανάγκη της αυτογνωσίας και της προσωπικής και κοινωνικής επανασύστασης του εύθραυστου γυναικείου εαυτού εντός ενός απέραντου κόσμου. Το δίχως άλλο, μέσω μιας βαθιάς και ειλικρινούς ενσυναίσθησης.”

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου & ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι:

– Sophie Andree, singing bowls
– Ορέστης Ζαφειρόπουλος, βιολοντσέλο
– Κων/νος Βλάχος, τρομπόνι

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *