Σπύρος Κροκίδης: « Απαιτείται γενναία στήριξη του Εμπορικού κόσμου»

Με τον Πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Κέρκυρας συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κροκίδης, ο οποίος αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:
«Ως άνθρωπος της αγοράς και εγώ είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο και τα μέλη του δραστήριου Εμπορικού Συλλόγου της Κέρκυρας, με τους οποίους είχα μια πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.
Έχει ειπωθεί στο παρελθόν ότι οι ΜμΕ αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και όντως έτσι είναι, αν και τα τελευταία χρόνια με τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αρχής γενομένης από τα μνημόνια και καταλήγοντας στην υγειονομική και ενεργειακή κρίση, είναι ο κλάδος και ο τομέας της οικονομίας μας, που δέχθηκε τις πιο ασφυκτικές πιέσεις και τους πιο έντονους κραδασμούς. Παρά ταύτα, στην πλειοψηφία τους, οι ΜμΕ άντεξαν και μάλιστα διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό και τις θέσεις εργασίας, πολύ σημαντικό επίτευγμα για να μην διαρραγεί η κοινωνική συνοχή.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτρο του δυνατού και με όσα δημοσιονομικά περιθώρια υπήρχαν έλαβε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, τα οποία ναι μεν δεν ήταν στο βαθμό και στο επίπεδο που προσδοκούσαν οι επιχειρήσεις παρά ταύτα στηρίχτηκε ο ελεύθερος επαγγελματίας και η μικρομεσαία επιχείρηση, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η αναπτυξιακή πορεία της Ελληνικής οικονομίας.
Θα πρόσθετα επίσης ότι υπάρχουν ζητήματα, όπως είναι η πορεία του πληθωρισμού, τα οποία μας προβληματίζουν και θα πρέπει η Κυβέρνηση, κατά τη νέα διακυβέρνηση να μεριμνήσει κατάλληλα, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε συνεργασία με την Ε.Ε.
Πέρα από αυτό το θέμα όμως υπάρχουν και άλλα αιτήματα του Εμπορικού κόσμου όπως είναι η απλοποίηση των προϋποθέσεων και των διαδικασιών για τα επιχειρηματικά δάνεια και την χορήγηση καρνέ επιταγών περισσοτέρων των 10 φύλλων. Η δυνατότητα χορήγησης εκ μέρους των τραπεζών μικροπιστώσεων χωρίς την παροχή εμπραγμάτων εξασφαλίσεων. Η δυνατότητα ευνοϊκότερων ρυθμίσεων των δόσεων, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η δυνατότητα ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού (όψεως), καθώς επίσης και η δυνατότητα ένταξης όλων των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε αναπτυξιακά προγράμματα & προγράμματα ΕΣΠΑ.
Αιτήματα τα οποία θεωρώ δίκαια και κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση για να δοθεί αναπτυξιακή πνοή στην αγορά και θα συμβάλλουν με τρόπο αποφασιστικό στην ανάταξη της οικονομίας μας.
Για αυτό τον λόγο δεσμεύτηκα ότι από όποια θέση και να βρεθώ θα σταθώ αρωγός στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την διάσωση και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *