Κ.Γ.Σ: «130 Χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς»

Με θαυμασμό αλλά και συγκίνηση εκατοντάδες Κερκυραίοι παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια του ιστορικού Κερκυραϊκού ΓΣ στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 6 Μάη.

Καθόσον ο Πρόεδρος Κος Μάστορας Γρηγόρης αναφαίρετο επιγραμματικά σε αυτήν την 130 χρονη διαδρομή , προβάλλονταν φωτογονικό υλικό από το τεράστιο σε όγκο και αξία αρχείο του συλλόγου. Επίσης προβλήθηκε σπάνιο βίντεο από αγώνες στο «Γυμναστήριο» την δεκαετία του 1930 και  από την διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας το 1948 από Λευκίμμη έως και την Κάτω Πλατεία αλλά και την παράδοση της σε Αγγλικό πλοίο που θα την μετέφερε στο Λονδίνο.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι βουλευτές Κέρκυρας κοι Γκίκας και Μπιάνκης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕΚ κος Ζορμπάς, και η Δήμαρχος  Κ. Κέρκυρας και ΔΝ κα Μερώπη Υδραίου, η οποία στάθηκε στην επίτευξη του από 40 ετίας στόχου για αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου. Προσπερνώντας τα όποια εμπόδια βρέθηκαν σε αυτήν την προσπάθεια για τρία χρόνια «… φθάσαμε στο σημείο να δημοπρατηθεί και να έχουμε ανάδοχο..» τόνισε  και συνέχισε «… εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν όλα τα αθλήματα του παρκέ καθώς και ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου…»

Ακλούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ΒΔ Ελλάδας κος Περούλης Σπύρος

Στο καλλιτεχνικό μέρος σπουδαία στιγμή η εκτέλεση του «Ύμνου του Κερκυραϊκού» από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και την απόδοση των στίχων από την Δημοτική Χορωδία «Σαν Τζιάκομο» . Ύμνος που αφιερώθηκε από τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά το 1906 στα εγκαίνια του «Γυμναστηρίου» όπου και ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος, ενώ μελοποιήθηκε από τον Κερκυραίο Μουσουργό Νικόλαο Τσερούτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο  «Μέτρον» με το τραγούδι «Μια νέα αρχή» από το άλμπουμ «Μικρά παιδιά μεγάλα όνειρα» και με ένα δρώμενο όπου λαμπαδηδρόμοι εκπροσωπώντας όλα τα αθλήματα του συλλόγου καθώς και αθλητές του σωματείο «Ι Καποδίστριας” έφθασαν στην σκηνή και ενώθηκαν με την χορωδία.

Παραβρέθηκαν επίσης οι πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου κος  Μεταλληνός Δ.  και του Περιφερειακού κος Μουζακίτης Ν. Μέλη του περιφερειακού και δημοτικού συμβουλίου, πρόεδροι αθλητικών και πολιτιστικών φορέων του νησιού, αθλητές και γονείς τους και πολλοί φίλοι του ιστορικού σωματείου.

Η διοίκηση του ΚΓΣ ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, ιδιαίτερα την  Φιλαρμονική  Εταιρεία  Κέρκυρας, την Δημοτική  χορωδία «Σαν Τζιάκομο», τον Καλλιτεχνικό  σύλλογο «Μέτρον» , την Ευτυχία  Βογιατζόγλου  (για την  παρουσίαση ), τους Σπύρο  Μαργαρίτη  και  Σπύρο  Σουρβίνο  ( βίντεο – φωτογραφίες ), την επιχείριση RIZOS GARDEN, την 3 Ε για την προσφορά της, τον υπεύθυνο ήχου και ηχογράφησης κο Κορακιανίτη Θόδωρο. Ιδιαίτερα δε το γραφείο πολιτισμού του Δήμου και τους υπαλλήλους του δημ Θεάτρου για την άψογη συνεργασία .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *