Μαρία Γονίδη: Η UBER ταξί προσγειώθηκε στη Κέρκυρα… Ή Πως διαλύονται νόμιμοι επαγγελματίες

 210 νόμιμα αδειοδοτημένα ΤΑΞΙ
 23 κόκκινα τουριστικά λεωφορεία
 Μινι van ξενοδοχείων
Και τώρα,
με αιφνιδιαστικές και συντονισμένες κινήσεις, την ώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος, ανακοινώθηκε η λειτουργία της πλατφόρμας Uber TΑΞΙ στην Κέρκυρα και Ρόδο, καταπατώντας νομοθεσίες και ρυθμιστικούς κανόνες. Η κοινότητα των κερκυραίων επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ , άνθρωποι του καθημερινού βιοπορισμού, με νόμιμες άδειες λειτουργίας, με πολλές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και επιβατικό κοινό, με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη απειλούνται με αφανισμό από την παράνομη υποκλοπή της εργασίας τους από μια εταιρεία πειρατή.
Καταπατώντας τον ν. 4530/2018 που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και θωράκιζε το επάγγελμα του οδηγού ταξί με ασφαλιστικές δικλείδες για την αντιμετώπιση της πειρατείας, η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής προσπαθεί να επιβληθεί στην αγορά με αθέμιτες πρακτικές, καταστρέφοντας κάθε νόμιμο ανταγωνιστή, χωρίς να υπάρχει διάθεση έστω και υποτυπώδους ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας ¨Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας και Παξών ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ¨ και του συνεταιρισμού ιδιοκτητών ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κέρκυρας κατά τη συνάντησή μας.
Η αντιποίηση του επαγγέλματος και οι παραπλανητικές ανακοινώσεις της uber προς το κοινό περί δήθεν συνεργασίας με τους νόμιμους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, δημιουργεί σύγχυση στους επιβάτες με κίνδυνο και της ασφάλειάς του αλλά και με ανεξέλεγκτες χρεώσεις..
Αυτή είναι η αγορά ζούγκλα που επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, που εξαφανίζει ολόκληρες επαγγελματικές κατηγορίες , που καταπατούν νόμους οι μεγάλες ανεξέλεγκτες εταιρείες, που δημιουργεί νέες κατηγορίες εργαζομένων όπως κούριερ,, ντιλιβεράδες, ή οδηγούς μεγάλων απρόσωπων εταιρειών όπως η UBER TAXI, υποπληρωμένους, χωρίς δικαιώματα χωρίς συνδικαλιστική υποστήριξη.
21 Μαϊου 2023 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ . ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΠΑΝΤΟΥ!
Μαρία Γονίδη Δραζίνου
Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *