Δημήτρης Μπιάγκης: Δεν θα κουραστούμε ποτέ να ζητάμε τα αυτονόητα για το Ε.Σ.Υ.

Η θλιβερή κατάληξη που είχε το βράδυ της περασμένης Τρίτης το πρόωρο νεογνό στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών και η αδυναμία διακομιδής της εγκυμονούσας γυναίκας σε Νοσοκομείο που διαθέτει Νεογνολογική Κλινική, καταδεικνύει για ακόμα μια φορά την υγειονομική «γύμνια» που επικρατεί στην περιοχή μας και την ανασφάλεια που δικαιολογημένα νιώθουν οι κάτοικοι της Κέρκυρας.

Χωρίς Αιμοδυναμικό Τμήμα, χωρίς Νοεγνολογική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι Κερκυραίοι βιώνουν μια κατάσταση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποβεί μοιραία και να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές, ειδικά όταν οι επικρατούσες συνθήκες καθιστούν δύσκολη την αεροδιακομιδή σε τριτοβάθμια παρακείμενα νοσοκομεία. Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη αποδεικνύει καθημερινά, πως δεν έχει στις άμεσες προτεραιότητές του τις ζωές που θρηνούμε, ούτε μπορεί να κάνει πράξη την ισοπολιτεία που ευαγγελίζεται.

Είναι προφανές πως κι ετούτο το θλιβερό περιστατικό γέμισε με θλίψη και αγανάκτηση του πολίτες της Κέρκυρας. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε στους αρμόδιους των υπουργείων που θεωρούν τους κατοίκους της περιοχής μας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, την απάντηση που τους αξίζει. Να μεριμνήσουμε, ώστε να θωρακιστεί κατάλληλα το Νοσοκομείο μας αναπτύσσοντας άμεσα τα τμήματα που κρίνονται άκρως απαραίτητα, ώστε να πάψουμε να μετοικούμε και να μεταναστεύουμε, εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Είναι στο χέρι μας, να διεκδικήσουμε τη μόνιμη παραμονή ελικοπτέρου στο νησί της Κέρκυρας όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι στο χέρι μας, να δημιουργήσουμε εκείνη την πολυπόθητη Αυτόνομη Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που μας υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, μα ξέχασε κάπου στην πορεία. Είναι στο χέρι μας να μεριμνήσουμε για τις τύχες της ζωής των δικών μας ανθρώπων, θέτοντας και πάλι στο προσκήνιο τις ανάγκες της Κέρκυρας, των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών της.

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν λύνονται μόνο με την αλλαγή της διοίκησης αλλά με μια πραγματική αλλαγή στην πολιτική για τη Δημόσια Υγεία.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεογνού και στη μητέρα που άδειασε τόσο πρόωρα και άδικα η αγκαλιά της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *