Σε Κέρκυρα και Ηλεία τα γυρίσματα του «Οδυσσέα» με τον Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός

Το φοβερό δίδυμο από τον θρυλικό «Αγγλο Ασθενή», Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, επανασυνδέεται κινηματογραφικά είκοσι έξι χρόνια μετά, με φόντο… το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρου στην Κέρκυρα και το φραγκικό κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία.

Τα δύο μεσαιωνικά μνημεία μετά από πολύμηνη έρευνα σε όλη την Μεσόγειο επιλέχθηκαν από τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή της νέας ταινίας «The Return», σε σκηνοθεσία του Ιταλού σκηνοθέτη Ουμπέρτο Παζολίνι, να αποτυπώσουν το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη! Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο «άναψε» το πράσινο φως για μια σειρά γυρισμάτων της νέας ταινίας, της κινηματογραφικής μεταφοράς της «Οδύσσειας» και συγκεκριμένα την επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη και τις συνθήκες με τις οποίες εκεί έρχεται αντιμέτωπος! Για την ταινία έχει εκδοθεί η απαιτούμενη βεβαίωση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα για την εν λόγω ταινία μυθοπλασίας, η εταιρία παραγωγής Heretic (Καρναβάς – Κοντοβράκης και ΣΙΑ ΕΠΕ) σύμφωνα με το αρχικό αίτημά της στο ΚΑΣ και τα συμπληρωματικά σε αυτό στοιχεία, ζήτησε την προσωρινή παραχώρηση χρήσης των δύο μνημείων από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούνιο.

Ο Βρετανός Ρέιφ Φάινς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας, στο ρόλο του Οδυσσέα για τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την τελευταία ραψωδία του ομηρικού έπους. Τα δύο εξαιρετικής ομορφιάς και συναρπαστικής ιστορίας κάστρα θα αποτελέσουν το παλάτι του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, ο οποίος μετά από είκοσι χρόνια περιπλάνησης επιστρέφει στην πατρίδα του.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός θα ερμηνεύσει το ρόλο της Πηνελόπης, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν σε στούντιο στην Ιταλία σύμφωνα με πηγές του «Ε.Τ.». Το Αγγελόκαστρο είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά κάστρα της Ελλάδας και βρίσκεται κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα. Αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο με εισιτήριο και λειτουργεί για το κοινό καθημερινά, εκτός Τρίτης, το διάστημα από 1ης Απριλίου έως και 31 Οκτωβρίου και παρουσιάζει πολύ υψηλή επισκεψιμότητα.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων από 9 έως και 18 Μαΐου η εταιρία παραγωγής ζήτησε τη χρήση σκηνογραφικών μικρών παρεμβάσεων επί του επισκέψιμου χώρου. Η εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας εισηγήθηκε θετικά επί του εν λόγω αιτήματος. Εθεσε ωστόσο τον όρο να παραμείνει ο χώρος του Αγγελοκάστρου κλειστός για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών προετοιμασίας, κινηματογράφησης – αεροκινηματογράφησης και αποκατάστασης του χώρου, επειδή εκτιμά ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του χώρου και των επισκεπτών του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *