Παρουσίαση υποψηφίων Βουλευτών ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

“Καλημέρα σε όλους
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην παρουσίαση των υποψηφίων της εκλογικής συμμαχίας του ΜεΡΑ25, της Λαϊκής Ενότητας και εκατοντάδων ανένταχτων της Αριστεράς.
Καλώς ήρθατε στην εκδήλωση του ΜεΡΑ25- ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

Την ώρα που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη στεγαστική κρίση, η Νέα Δημοκρατία «εκτελεί συμβόλαιο» για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου, μεσιτεύει επιχειρηματικά συμφέροντα, χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε κάθε λογής ημέτερους. Γι’ αυτή της την απάνθρωπη πολιτική στηρίζεται στα ΜΜΕ, το δικαστικό μηχανισμό, κάθε είδους εξουσία, ενώ απέναντι στα κινήματα και τους πολίτες επιστρατεύει άγρια καταστολή. Όσο η ολιγαρχία μετράει κέρδη, η κοινωνία μετράει θύματα. Από την εκατόμβη των νεκρών της πανδημίας με την Ελλάδα πρώτη ανά 1 εκατομμύριο κατοίκων στην ΕΕ, την ταξική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και στήριξης αποκλειστικά των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο της υγείας, έως το δυστύχημα στα Τέμπη, που έδωσε στη χώρα μας τη θλιβερή πρωτιά και στα σιδηροδρομικά ατυχήματα και ανέδειξε με τον πιο τραγικό και συγκλονιστικό τρόπο τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και κοινωνικών αγαθών.
Μια πιθανή ανανέωση της κυβερνητικής εντολής της ΝΔ θα επιταχύνει την επίθεση που διεξάγει στις θεσμικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει διαρκή διαπιστευτήρια στα ίδια κέντρα εξουσίας και υιοθετεί τους ίδιους άξονες πολιτικής με τη ΝΔ. Ως κυβέρνηση έλαβε μνημονιακά μέτρα που έπληξαν τα λαϊκά στρώματα, μέτρα που εξακολουθεί και σήμερα να υποστηρίζει ότι καλώς τα έλαβε. Ως αντιπολίτευση στήριξε μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Στήριξε πολλά από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ψήφισε το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ, στο όνομα μιας αέναης στροφής προς το «Κέντρο» και με μόνο πολιτικό πρόταγμα τη λογική του «μικρότερου κακού». Μια λογική που ιστορικά καταλήγει πάντα με μαθηματική ακρίβεια στο να νομιμοποιεί το μεγαλύτερο κακό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν αφήνει περιθώριο για καμία στήριξη, καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη. Στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ «για να φύγει ο Μητσοτάκης», σημαίνει στήριξη του ΤΙΝΑ και περιθωριοποίηση των αντιστάσεων και των αγώνων ενάντια στην πολιτική της λιτότητας.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι συνυπεύθυνο για τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές. Αποτελεί κομμάτι του εκσυγχρονιστικού, νεοφιλελεύθερου και μνημονιακού πολιτικού συστήματος και είναι ταυτισμένο με τη στήριξη κάθε λογής μνημονιακής κυβέρνησης.

Απέναντι στη θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *