Τελευταία υπενθύμιση για την αποψίλωση και τον καθαρισμό για λόγους πυροπροστασίας

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου μας, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν.3852/2010, άρθρο 94, Ν.3463/2006, άρθρο 75 παρ.1,υποπαρ.β΄,περίπτωση 26 και Ν. 5037/2023 άρθρο 266), οι κάτοχοι, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων, αγροτεμαχίων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των ανωτέρω χώρων από ξερά χόρτα, κλαδιά και άλλων εύφλεκτων και καυστών υλικών, προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας εξάπλωσης αυτής.
Παρακαλούνται οι υπόχρεοι (ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές) των χώρων αυτών, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό και αποψίλωση τους μέχρι την 30η Απριλίου 2023. Οι χώροι αυτοί θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί και αποψιλωμένοι, με περιοδικές επεμβάσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και εφ όσον συντρέχουν οι ανωτέρω λόγοι, θα εφαρμόσει τις διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ ανά στρέμμα και επιπλέον 500 ευρώ ανά στρέμμα για τον καθαρισμό των ακινήτων, σε περίπτωση που αυτό γίνει από τον Δήμο,).
Τα πρόστιμα θα επιβάλλονται προκαταβολικά και χωρίς καμία ειδοποίηση καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με τον νόμο 5037/2023 άρθρο 266, θα υπάρχει δικαίωμα ένστασης 10 ημερών για υποβολή ένστασης από τους ιδιοκτήτες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *