Τ.Ε Κέρκυρας: Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Κέρκυρα. «Μέρισμα ανάπτυξης» μόνο για λίγους

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε με κάθε τρόπο τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους και υπενθύμισε για άλλη μία φορά πόσο μακριά είναι η πολιτική που ασκείται από τις ανάγκες και την πραγματικότητα που βιώνει ο κερκυραϊκός λαός.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να επαναλάβει το ταλαιπωρημένο επιχείρημα ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι μόνο για τους ισχυρούς αλλά θα ωφελήσουν “όλους” ακόμα και τους πιο αδύναμους. Επέλεξε βέβαια να επισκεφθεί μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού αφού το τουριστικό κεφάλαιο είναι που απολαμβάνει αδρά τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις. Οι εργαζόμενοι του κλάδου όμως, για τους οποίους δεν είπε ούτε κουβέντα, ξέρουν καλά πόσο “ωφελημένοι” έχουν βγει. Με τις συνθήκες δουλειάς να χειροτερεύουν όσο τα τουριστικά ρεκόρ σπάνε το ένα πίσω από το άλλο, τους εργαζόμενους να δουλεύουν εξαντλητικά και κακοπληρωμένα ωράρια. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες εξασφαλίζει ακρίβεια, ενεργειακή φτώχια και ανασφάλεια για τους πολλούς και επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για τους λίγους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έκανε ξεκάθαρο πως αντιλαμβάνεται τους χώρους πολιτισμού που επισκέφτηκε αφού αυτοί πρέπει να συμβάλλουν περαιτέρω στην καπιταλιστική τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Τα πάντα, δηλαδή, εντάσσονται σε ένα εμπορευματοποιημένο πλαίσιο μακριά από όλα όσα έχει ανάγκη ο λαός και η διαφύλαξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Μάλιστα αναφερόμενος σε κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, σε υποδομές, σε αναγκαίες παρεμβάσεις στην Παλιά Πόλη και άλλα δεν δίστασε να ανοίξει το παράθυρο σε ιδιώτες που θα βάλουν χέρι στην εκμετάλλευση τους μέσω ΣΔΙΤ ώστε να ανοίξουν έτσι νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο δηλαδή σε έργα που θα πληρώνει ο λαός πανάκριβα για την κατασκευή, την λειτουργία και την συντήρηση τους και ο ιδιώτης θα εισπράττει.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ό,τι δεν χωράει στην τουριστική προβολή, η σχολική στέγη, το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας που καρκινοβατούν, οι ανύπαρκτοι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού, η ασφάλεια και η υγεία η δική μας και των παιδιών μας. Αυτά μάλλον δεν αποτελούν προτεραιότητα και έτσι δεν εντάχθηκαν στην ατζέντα των υποσχέσεων.

Ακόμη και οι υποσχέσεις όμως ή οι «λύσεις» τους για τον υπερτουρισμό δεν δίνονται από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών αλλά για ακόμη μια φορά για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων. Για αυτό μπορούν να διαφημίζουν πολυτελή ξενοδοχεία απέναντι από σχολεία ερείπια, χώρους πολιτισμού λίγα μέτρα μακριά από το επικίνδυνο ΕΑΚΚ, μαρίνες Megayacht σε μία πόλη που ταλαιπωρείται από τα καθημερινά προβλήματα που όλο και μεγαλώνουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάγνωση των ανακοινώσεων βουλευτών και κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Κέρκυρα, που αφού συμφωνούν στα κύρια μεταξύ τους αλλά και με τη ΝΔ, δεν αρθρώνουν λέξη για την πολιτική κατεύθυνση των εξαγγελιών. Αντίθετα «τσακώνονται» για το ποιος μπορεί πιο γρήγορα να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Υπάρχει πλέον συσσωρευμένη πείρα. Έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα “μιας χρήσης”. Ο λαός να προσέλθει στις εκλογές με ένα και μόνο κριτήριο: Πώς θα αδυνατίσει τα κόμματα που είναι πρόθυμα να συνεχίζουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο και πώς θα δυναμώσει το ΚΚΕ. Γιατί με όσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *