Ένα ακόμη μεγάλο έργο: Ο βιολογικός των Κυνοπιαστών στο Ταμείο Ανάκαμψης – Περιλαμβάνει και το αποχετευτικό δίκτυο όπως ανακοίνωσε η Μερόπη Υδραίου

«Ο Δήμος των μεγάλων έργων, ο Δήμος που κλείνει τις πληγές που έρχονται από το παρελθόν είναι εδώ» επεσήμανε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Μερόπη Υδραίου, ανακοινώνοντας σήμερα την ένταξη για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός πολύ μεγάλου έργου στις Κυνοπιάστες με συνολικό προϋπολογισμό 6.199.600,00 ευρώ.

Πρόκειται για το έργο που αναβαθμίζει το βιολογικό καθαρισμό και το αποχετευτικό δίκτυο στους Κυνοπιάστες, βελτιώνοντας και ανανεώνοντας τις μονάδες επεξεργασίας και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων καθώς και τα υφιστάμενα αποχετευτικά δίκτυα και αντλιοστάσια. Το έργο περιλαμβάνει:

την κατασκευή νέων δικτύων βαρυτικών αγωγών αποχέτευσης στους οικισμούς Αγίου Προκοπίου, Κυνοπιαστών, Βιρού και Χρυσηίδας.
την κατασκευή δύο (2) νέων αντλιοστασίων αποχέτευσης που θα προστεθούν στο αποχετευτικό σύστημα Κυνοπιαστών, ένα στη θέση Χρυσηίδα και ένα στη θέση Αγίου Προκοπίου, καθώς και των καταθλιπτικών τους αγωγών.
την αναβάθμιση των μονάδων επεξεργασίας και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Κυνοπιαστών
την κατάργηση του υφιστάμενου αντλιοστασίου αποχέτευσης στη θέση «Αγάθου» και κατασκευή νέου αντλιοστασίου πλησίον αυτού.
την αντικατάσταση των υφιστάμενων καταθλιπτικών αγωγών των αντλιοστασίων «Αγίας Κυριακής» και «Αγάθου» από νέους.
την εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση και την ανανέωση των μονάδων επεξεργασίας και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των Κυνοπιαστών.
«Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε και το αποδεικνύουμε έμπρακτα.

Το έργο αυτό, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, δρομολογείται και περνά στη φάση της υλοποίησης, αναφέρει η Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *