Ν.Ε Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη: Πίσω ολοταχώς στο 2019…

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος στο 2019 ή σαν να έχει χάσει ο πρωθυπουργός την αίσθηση του χρόνου. Αυτό ήταν το συμπέρασμα, από την χθεσινή επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα. Για αυτό και πολιτικά χθες δεν παρήχθη κανένα, θετικό για την Νέα Δημοκρατία, αποτέλεσμα. Επιβεβαιώθηκε όμως κι επισήμως ότι για την Κέρκυρα η τετραετία πέρασε χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα για το νησί και τους κατοίκους του. Εικάζουμε ότι όλη αυτή η φιέστα του αναπτυξιακού προγράμματος στήθηκε μόνο και μόνο για να ανακοινωθεί η εκ νέου στήριξη του πρωθυπουργού προς την κ. Κράτσα. «ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκεν μῦν».
Περιήγηση σε έργα που ‘’ξεμπλόκαραν΄΄ και βρήκαν έτοιμες τις δεσμευμένες χρηματοδοτήσεις και τις μελέτες από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού και υποσχέσεις για έργα που ΘΑ γίνουν, σαν να μην κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο τέσσερα χρόνια. Απόλυτη σιωπή για όσα δεν έγιναν σε τοπικό επίπεδο μαζί με μια αμήχανη προσωπική δέσμευση του ‘’Μωυσή’’ για τον άξονα Βορρά-Νότου και την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, η οποία θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2019 με μία απλή τροπολογία!
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο…
Τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα της απόλυτης απραξίας δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, παρά την φιλότιμη προσπάθεια. Ούτε η απόπειρα αυτοκριτικής μπόρεσε να κρύψει την αλήθεια, ότι αυτό το βαθύ κράτος με τις «εστίες αντίστασης» είναι η ίδια η παράταξή του και η κυβέρνησή του που το στηρίζουν, το εκτρέφουν και το αναπαράγουν. Όσο για τις ενέσεις αισιοδοξίας που προσπάθησε να κάνει στο κοινό της Νέας Δημοκρατίας και την εικόνα ευμάρειας της κοινωνίας που θέλησε να παρουσιάσει, μόνο θυμό προκαλούν στην κοινωνία που πλήττεται από την ακρίβεια και την οικονομική ανασφάλεια.
Αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και την κοινωνία. Χαμόγελα, πολλά συνθήματα, κινδυνολογία και καλλιέργεια φόβου, εξωραϊσμός της πραγματικότητας, μέχρι και ξεδιάντροπα ψέματα για «κλείσιμο του ματιού» στην Χρυσή Αυγή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος τα λέει αυτά; Ο αρχηγός που το δεξί του χέρι ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο επίσημος συνομιλητής του Μαξίμου με την Χρυσή Αυγή, την Χρυσή Αυγή που την έχει μέσα στο κόμμα του, στην «ευρύχωρη Νέα Δημοκρατία» που υποσχέθηκε για να εκλεγεί πρόεδρός της.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Και θα φύγει χωρίς καμιά αναβολή στις 21 Μαΐου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *