Κάλεσμα του Αλέκου Αυλωνίτη στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Δήλωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με αφορμή τις κινητοποιήσεις της γενικής απεργίας της 9ης Νοεμβρίου :

Η γενική απεργία της 9.11.2022 στέλνει το μήνυμα της αντίστασης και της ανατροπής του επιτελικού παρακράτους της ΝΔ

Το κυβερνο-επιχειρηματικό καθεστώς Μητσοτάκη που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, ευθύνεται για την κραυγαλέα διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από στενούς συνεργάτες, στελέχη και ημετέρους του, τη γενικευμένη ακρίβεια, την εργαλειοποίηση και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης αλλά και για την εθνική υποχωρητικότητα απέναντι σε ένα προκλητικό και απειλητικό γείτονα.

Το μόνο έργο που έχει να επιδείξει η ΝΔ στα επιχειρηματικά της αφεντικά είναι η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων παράλληλα με τη μείωση του κοινωνικού κράτους και την έκπτωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι λογικό καθώς μειώνονται οι κρατικές δυνάμεις να αδυνατίζει η μέριμνα για τους οικονομικά αναξιοπαθούντες.

Αυτό και μόνο το άδικο για την Αριστερά και για κάθε προοδευτικό πολίτη είναι αιτία πάλης και αγώνα με αλληλεγγύη για τη ζωή.

Η μεγάλη σκαναδαλολογία όλων των τελευταίων τριών ετών, παράλληλα με τη φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής και τη δολοφονία χαρακτήρων όσων αντιστέκονται στην κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά και τις στεγνές παρακολουθήσεις των οποίων ο κύκλος κάθε μέρα διευρύνεται, έχουν ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Η χώρα μας να ντροπιάζεται, ο λαός μας να εξευτελίζεται.

Σήμερα, τα μάτια και τα αυτιά της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης που έζησε ο τόπος είναι στραμμένα σε όλους τους δρόμους της επικράτειας που σφίζουν από αγανακτισμένους αλλά περήφανους εργαζόμενους, επαγγελματίες, άνεργους, νέους και συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για τα δίκαιά τους που ποδοπατά η ΝΔ.

Σήμερα, ο λαός μας δίνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τελειώσει, όπως και το πάρτι όλων όσοι φρόντισαν τρία χρόνια να αλώσουν τα κρατικά ταμεία εις βάρος της οικονομίας μας, υποθηκεύοντας το μέλλον των δημόσιων οικονομικών μας.

Σήμερα, εργαζόμενοι και λαός έχουν ανάγκη να νοιώσουνε και να δούνε τη Δικαιοσύνη σε όλους τους κρατικούς τομείς, παντού! Στην Εργασία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην πολιτική για τη Στέγη, στην Ανάπτυξη, στην Ενέργεια.

Τώρα ο λαός μας ξέρει. Τι εκπροσωπεί και ποιους εξυπηρέτησε η διακυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε καθεστώς δημοσιονομικής ομαλότητας και χωρίς τις αφόρητες πιέσεις των δανειστών και ποιους και πόσους εκπροσώπησε η περίοδος διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινωνικός αγώνας με τη μορφή της γενικής απεργίας είναι πολιτική πρακτική κοινωνικής συμμαχίας με προοδευτική αντίληψη και κατεύθυνση που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον, που έχει ανάγκη ο τόπος και που ποτέ ιστορικά, δεν έχασε.

Να μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν χαρίζεται, πως όλα με θυσίες κατακτιούνται. Καλό αγώνα μέχρι τη νίκη του λαού μας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

AYPIO 09 NOEMBPH AΠEPΓOYME!
OΛOI ΣTO EPΓATIKO KENTPO ΣTIΣ 10:00 Π.M.
ΓIA ΔIKAIO KPATOΣ, ΔIKAIH KOINΩNIA, ΔIKAIH OIKONOMIA.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *