Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τη Δήμαρχο στη Δημοτική Πινακοθήκη

Τη Δημοτική Πινακοθήκη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Η συγκεκριμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού εντάχθηκε στο πρόγραμμά του στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την συγγραφή του «Ύμνου εις την ελευθερίαν» καθώς στην Πινακοθήκη εκτίθεται μοναδικό χειρόγραφο μελοποίησής του από τον Νικόλαο-ΧαλικιόπουλοΜάντζαρο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Δήμαρχο και για μια σειρά από σημαντικά έργα που φιλοξενούνται στην Πινακοθήκη, τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά για την εξέλιξη της τέχνης στην Κέρκυρα από τον 16ο έως το τέλος σχεδόν του 20ου αι.
Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη Δημοτική Πινακοθήκη για την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή της Κέρκυρας και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας. Η Δήμαρχος Κέρκυρας ανέφερε ότι η Δημοτική Πινακοθήκη είναι ένας «θησαυρός πολιτισμού» που αξίζει να γίνει περισσότερο γνωστή και να εκτιμηθεί από το ευρύτερο κοινό. «Είμαστε περήφανοι για το ρόλο που διαδραματίζει η Δημοτική μας Πινακοθήκη στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην προώθηση της καλλιτεχνικής έκφρασης», είπε η Μ. Υδραίου.
Σε ότι αφορά την επίσημη παρουσίαση της μελέτης masterplan των δύο Φρουρίων που έγινε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το πρωί, η Δήμαρχος επεσήμανε ότι το θέμα της διατήρησης, συντήρησης και ανάδειξης του Παλιού και Νέου Φρουρίου έχει αναδειχθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο από την κ. Υδραίου, από την αρχή της θητείας της. Είναι σημαντικό που πλέον θα υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο ώστε η υλοποίησή του να καταστήσει τα δύο μας φρούρια, βιώσιμα, λειτουργικά και να ενταχθούν στη ζωή της πόλης, ανέφερε επιπρόσθετα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *