ΛΑ.ΣΥ: Απαράδεκτη η επιπλέον επιβάρυνση στο λιμάνι της Αλύπας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 06/03/2023, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» είχαμε καταθέσει ερώτηση με θέμα «Για την απαράδεκτη επιπλέον επιβάρυνση των επαγγελματιών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα», που αφορούσε τα 5 ευρώ ανά άτομο που ήθελε να επιβάλει η μισθώτρια εταιρεία.

Τότε ρωτούσαμε τη Δημοτική Αρχήαν γνωρίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει τότε άγνοια και δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση για το τι θα έκανε στη συνέχεια. Επίσης, προσπαθώντας να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού ο αρμόδιος χωρικός Αντιδήμαρχος είχε πει ότι «αν θέλει η εταιρεία να συνεργαστεί με κάποιους επαγγελματίες προσωπικά τότε αυτό είναι άλλη υπόθεση».

Τώρα η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να «εξοργίζεται» με την απόφαση της εταιρείας σαν να μην ήξερε, σαν να μην είχε προειδοποιηθεί 40 μέρες πριν.Είναι γνωστό όμως ότι από τη στιγμή που παρέδωσε το λιμάνι σε ιδιωτική εταιρεία για να το «αξιοποιήσει» και να το εκμεταλλευτεί, αυτή θα επιδιώξει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος ξεζουμίζοντας τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους χρήστες και τους επισκέπτες του λιμανιού. Ήδη οι επαγγελματίες πληρώνουν μηνιαία τέλη 400 ευρώ ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάνουν οι εκπρόσωποί τους, η εταιρεία φιλοδοξεί να κερδίσει από αυτό το μέτρο επιπλέον περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ!!

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις των επαγγελματιών της περιοχής που αντιτίθενται στο απαράδεκτο χαράτσι και τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα σχετικά με όλους όσους προετοίμασαν και υλοποίησαν την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να ακυρωθεί η απόφαση για την επιπλέον επιβάρυνση που επέβαλε η εταιρεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *