Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΑΚΚ και τη διαμαρτυρια της Τετάρτης

Μόνο μην μας πουν και για αυτό ότι δεν το ήξεραν, δεν το είχαν καταλάβει, δεν τους είχαν ειδοποιήσει. Για την επικίνδυνη κατάσταση του ΕΑΚΚ μιλάμε, στην οποία περιήλθε αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια. Το ήξεραν, γιατί πολλοί ήταν αυτοί που προειδοποιούσαν για την εγκατάλειψή του. Πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι άνθρωποι του αθλητισμού στην Κέρκυρα, τα αθλητικά σωματεία κυρίως, οι προπονητές, οι αθλητές. Οι διαμαρτυρίες και οι προειδοποιήσεις έφτασαν μέσω επερωτήσεων (τρεις κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Αυλωνίτης) στην Βουλή, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του κ. Αυγενάκη, ο οποίος μονότονα επαναλάμβανε ότι όλα πάνε καλά και η κυβέρνηση έκανε με το παραπάνω το καθήκον της. Τα ίδια και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους Δήμους του νησιού. Δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τις συνεχείς παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης. Ειδικά η κ. Κράτσα, σε απόλυτη ταύτιση με την κυβέρνηση, δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία, αν και ήδη από το 2020 με συνεχείς επερωτήσεις ο τ. περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος επεσήμαινε την εγκατάλειψη, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο και ρωτούσε τι μέτρα προτίθεται να πάρει η ΠΙΝ. Να σημειώσουμε ότι η τελευταία χρηματοδότηση προς το ΕΑΚΚ ήταν από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ και τον Θ. Γαλιατσάτο.
Και δεν είναι μόνο το ΕΑΚΚ. Την ίδια εικόνα εγκατάλειψης βλέπει κανείς και στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, με σταθερό το μοτίβο να μην έχουν αξιοποιηθεί τέσσερα χρόνια μετά οι χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων που ενέκρινε και ενέταξε σε διάφορα προγράμματα η προηγούμενη κυβέρνηση, και οι αυτοδιοικητικές αρχές, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του γηπέδου του Κοντοκαλίου, όπως κατήγγειλε η ίδια η ΕΠΣ Κέρκυρας, και του γηπέδου της Αχαράβης που έκανε τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να κατέβουν στην Κέρκυρα, για να διαμαρτυρηθούν για την μη αξιοποίηση των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.
Για δε τα κλειστά γυμναστήρια Βορρά και Νότου, που τόσο ανάγκη τα έχουν οι Κερκυραίοι και τα παιδιά τους, ακόμα περιμένουμε να δούμε έστω μισό θεμέλιο, παρότι βρήκαν απολύτως έτοιμες τις χρηματοδοτήσεις. Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για τους αθλητικούς χώρους του νησιού μας, αυτούς που χρησιμοποιούν χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών.
Τώρα πανηγυρίζουν και καυχώνται ότι σφράγισαν το ΕΑΚΚ κι έσωσαν τους Κερκυραίους από τον όποιο κίνδυνο. Ανίκανοι, άβουλοι και μοιραίοι αντάμα.
Για αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και ενωμένοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι αθλητικοί φορείς της Κέρκυρας αύριο Τετάρτη στις 11.30 μπροστά στην παλιά Νομαρχία.
Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι δικαίωμα και τρόπος ζωής. Αυτό διεκδικούμε. Για αυτό αγωνιζόμαστε.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *