Πράσινο και Μωβ: Το βάρβαρο έθιμο στο Μαντούκι

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ζητά το κόμμα Πράσινο και Μωβ για το βάρβαρο έθιμο της σφαγής των αρνιών σε δημόσιο θέα στο Μαντούκι παραμονές του Πάσχα:

“ΠΡΟΣ
Τον αρμόδιο Εισαγγελέα
Την Αστυνομική Διεύθυνση Κερκύρας
Τον Δήμο Κερκύρας
Όλους τους κατοίκους
Αργοστόλι, 10/4/2023
Είναι γνωστό ότι για δεκαετίες στο χωριό ΜΑΝΤΟΥΚΙ στο νησί της Κέρκυρας, στο νησί της προόδου και του πολιτισμού, λάμβανε χώρα μια βάρβαρη ιεροτελεστία. Σε κεντρικό δρόμο του χωριού έμπροσθεν κάθε κατοικίας κρατούντο δεμένα για ένα τριήμερο χωρίς τροφή και νερό αρνάκια με το κεφάλι δεμένο στο τοίχο μέχρι να περάσει την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, ημέρα Αγάπης και γιορτής της Ζωής, ο δήμιος για τα σφάξει σε δημόσια θέα. Το αίμα νεκρών πλασμάτων έτρεχε στο δρόμο που δίκαια ονομάστηκε από επισκέπτες «Ο δρόμος του Αίματος των Αθώων». Μάλιστα, και η αυλή του σχολείου χρησιμοποιείτο για τη βάρβαρη αυτή τελετή στέλνοντας έτσι και το ανάλογο μήνυμα στους μαθητές.
Ευτυχώς από το 2019 με παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών απαγορεύτηκε η τέλεση αυτών της παράνομης μαζικής σφαγής. Όμως, πληροφορίες και τη περσινή χρονιά, αλλά και τη φετινή φτάνουν στα γραφεία μας για τη επιμονή της συνέχισης του παράνομου βάρβαρου αυτού εθίμου της σφαγής, σε αυλές όπισθεν τον οικιών, αν και αντίκειται στη κείμενη νομοθεσία η οποία ορίζει ότι τα ζώα προς βρώση πρέπει να σφάζονται σε νόμιμα σφαγεία.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον αρμόδιο Εισαγγελέα, την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, το Δήμο Κερκύρας αλλά και όλους τους κατοίκους που διαφωνούν με το ατιμωτικό για το τόπο τους έθιμο, να επιβάλλουν τη νομιμότητα προειδοποιώντας με ανακοινώσεις αλλά και εποπτεύοντας κάθε χώρο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα λάβει χώρα καμία κακοποίηση και καμία σφαγή εκτός των νόμιμων σφαγείων.
Το Κόμμα για τα Ζώα, τον Άνθρωπο, τη Φύση και έχει σαν στόχο την κατάργηση της σφαγής των ζώων, ως όντα κοινωνικά και συναισθανόμενα με χαρακτηριστικά παρόμοια του ανθρώπου και στηρίζουμε τη μετάβαση στη φυτοφαγική διατροφή. Μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου αγωνιζόμαστε ούτως ώστε κανένα ζώο να μην βασανίζεται και να μην υποφέρει.
Συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ
Κόμμα για τα Ζώα, Άνθρωπος, Φύση – Περιφέρεια Ιονίου”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *