Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα και τη Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Με αλλόκοτο καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι μάλιστα «βλέπουν» ενδεχόμενο γενικευμένης κακοκαιρίας την Κυριακή του Πάσχα.

Η πορεία του καιρού των επόμενων ημερών δεν θα είναι ομαλή. Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος – διευθυντής στο meteo.gr του Αστεροσκοπείου Αθηνών, «τόσο σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, όσο και αύριο, Μεγάλη Τρίτη, αναμένονται βροχές στα δυτικά, στη Θεσσαλία, καθώς και στην Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα μπορεί να είναι πιο έντονα».

Αύριο, Μεγάλη Τρίτη, προσθέτει, «θα επηρεαστούν κυρίως τα κεντρικά και τα νότια και αναμένουμε αρκετό νερό στην Κρήτη και στις Κυκλάδες». Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, μέχρι και αύριο οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κατά 3, 4 ή και 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

«Αυτή η ψύχρα όμως θα υποχωρήσει σταδιακά, καθώς από τη Μεγάλη Τετάρτη θα δούμε μια άνοδο στη θερμοκρασία και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη δεν αναμένουμε κάτι ιδιαίτερο. Επομένως η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα θα γίνει με ευνοϊκές συνθήκες» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι συμβολίζει η κάθε ημέρα
Τι καιρός αναμένεται στον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την επομένη. «Η Μεγάλη Παρασκευή φαίνεται ότι θα είναι η πιο ζεστή μέρα. Θα έχουμε ενισχυμένους νοτιάδες και θα ανέβουμε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα» σημειώνει ο μετεωρολόγος του Αστεροσκοπείου.
Όπως λέει, και την Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρχουν κάποιες βροχές, «μια διαταραχή που θα περάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα δώσει γρήγορα κάποιες βροχές. Τα φαινόμενα όμως θα είναι πρόσκαιρα και δεν αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής».

Για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, είναι δύσκολο να γίνουν από σήμερα ασφαλείς εκτιμήσεις. «Υπάρχει αβεβαιότητα, όμως βλέπουμε ότι το Μεγάλο Σάββατο θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία και να επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς και να εκδηλώνονται κάποια περιορισμένα φαινόμενα».

Βροχερό τριήμερο από την Κυριακή του Πάσχα -Με φαινόμενα η επιστροφή των εκδρομέων
Για το τριήμερο που ξεκινά από την Κυριακή του Πάσχα τα πρώτα στοιχεία είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

«Είναι πιθανό να είναι αρκετά βροχερές και η Κυριακή του Πάσχα, αλλά και η Δευτέρα και η Τρίτη του Πάσχα, κάτι που θα επηρεάσει και την επιστροφή των εκδρομέων. Από αυτό που βλέπουμε σήμερα εκτιμούμε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, θα έχουμε ενδεχομένως μια γενικευμένη κακοκαιρία. Θα έχουμε πιο ακριβή στοιχεία τα επόμενα εικοσιτετράωρα» επισημαίνει καταλήγοντας ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο meteo.gr.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *