Μυρσίνη Χαραλάμπους: Με το ΚΚΕ! Γιατί σταθερότητα για τους εργαζόμενους είναι η δουλειά με δικαιώματα!

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν: Ακυβερνησία ή σταθερότητα. Σταθερότητα για μας σημαίνει σταθερή δουλειά με ανθρώπινες, αξιοπρεπείς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Σημαίνει δικαίωμα στην αναψυχή, στις διακοπές, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρή, εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή. Δηλαδή το ΚΚΕ.
Κριτήριο ψήφου για μας πρέπει να είναι οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν τη χώρα για το πώς ζούμε και δουλεύουμε. Να είναι το νομικό πλαίσιο που κομμάτι κομμάτι έχτισαν για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων του Τουρισμού. Η καθήλωση των μισθών μας, τα εξοντωτικά ωράρια, τα διακεκομμένα ρεπό, η εξαήμερη και εφταήμερη δουλειά, οι «νόμιμες» και απλήρωτες υπερωρίες. Οι περισσότεροι από 12 μισθοί που «χάθηκαν» στην πανδημία, τα πετσοκομμένα επιδόματα ανεργίας, η ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα. Η εντατικοποίηση που έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Κριτήριο ψήφου για μας να είναι το γιατί σε έναν κλάδο που λείπουν πάνω από 50.000 εργαζόμενοι, οι τριετίες δεν ξεπαγώνουν, δεν επανέρχεται το εφάπαξ στην εικοσαετία, δεν επαναφέρουν τα ΒΑΕ, δεν ανεβαίνουν οι μισθοί, δεν επεκτείνεται το επίδομα ανεργίας, δεν έχει ακόμη κηρυχθεί η ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων υποχρεωτική αλλά υπογράφονται διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση καταδιωγμένων μεταναστών και προσφύγων, για να υπάρξουν ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια.
Κριτήριο ψήφου για μας να είναι οι ευθύνες των κομμάτων που για το κέρδος μιας χούφτας εκμεταλλευτών στέλνουν τα παιδιά μας σε επικίνδυνα σχολεία. Αντίστοιχα κρατούν τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο απαξιωμένα. Το οδικό δίκτυο από τα χειρότερα της χώρας. Σε ένα νησί με τις περισσότερες βροχοπτώσεις το καλοκαίρι ολόκληρες περιοχές λένε το νερό νεράκι αφού πάνω από το 50% της άντλησης χάνεται στο παλιό δίκτυο, ενώ ιεραρχούνται οι ανάγκες των ξενοδόχων.
Μπορούμε να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια. Η απάντηση έχει ήδη δοθεί με τους αγώνες μας έξω από τις πύλες των ξενοδοχείων, τώρα για το έγκλημα στα Τέμπη. Δεν χαρίζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους.
Αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Τους έχουμε δει όλους, τα δοκιμάσαμε όλα. «Δεξιούς», «αριστερούς», κόμματα – τσόντες που εξαφανίστηκαν μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους. Ενα δεν έχουμε δει και δοκιμάσει ακόμη: Τη δική μας δύναμη με ένα ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά.
Γιατί δεν υπήρξε αγώνας και κατάκτηση που να μην ήταν οι κομμουνιστές μπροστά, σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού. Με τη δύναμη του λαού μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ. Δεν εκβιάζεται. Δεν παίρνει μπράβο και συγχαρητήρια από τους λίγους, τους μεγάλους, από τις Ενώσεις των ξενοδόχων. Βάζει στο κέντρο της πολιτικής του τις δικές μας ανάγκες, τη ζωή που πραγματικά μας αξίζει. Οχι τις «αντοχές της οικονομίας».
Σημασία λοιπόν δεν έχει ποιος, με ποιον θα κυβερνήσει. Σημασία έχει για ποιου τα συμφέροντα θα πολεμήσει. Στις 21 Μάη δυνάμωσε τη δική σου φωνή, ψήφισε ΚΚΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος, να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Μυρσίνη Χαραλάμπους
Υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ
Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Κέρκυρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *