Εξώδικο του Εργατικού Κέντρου στην Ένωση Ξενοδόχων

Υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης , το Συνδικάτο απέστειλε σήμερα πρόταση προς την Ένωση Ξενοδόχων για έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας , για τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.
Η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων προτείνεται η 3η Μαΐου 2023 και ώρα 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
Ακολουθεί επισυναπτόμενο το πλήρες περιεχόμενο της πρότασης προς διαπραγμάτευση.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

‘’… ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του εδρεύοντος στην Κέρκυρα (Σαμάρα 6 ) εργασιακού σωματείου με την επωνυμία
«ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ, ΣΑΓΙΑΔΑΣ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑΣ, ΟΘΩΝΩΝ & ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ» ΑΦΜ : 099808837
ΠΡΟΣ

Την εδρεύουσα στην Κέρκυρα Πρωτοβάθμιας Εργοδοτικής Οργάνωσης με την επωνυμία ‘’ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ‘’
Όπως νόμιμα εκπροσωπείται

Εισαγωγή
Κύριοι ,
Για άλλη μία χρονιά συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της τουριστικής ‘’ανάπτυξης’’ που ξεκίνησε από το 2011 με ραγδαία αύξηση των επισκεπτών και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα.
Η ‘’ανάπτυξη’’ αυτή της τουριστικής οικονομίας στο νησί μας και αλλού, δεν είναι για όλους όσους δραστηριοποιούνται στην τουριστική οικονομία.
Ωφελούνται δραματικά λίγοι , ενώ την ίδια ώρα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, βιώνει άθλιες συνθήκες εργασίας με πενιχρές αμοιβές που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών κατά τους μήνες εργασίας, πόσο μάλλον για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες τους όλο τον χρόνο.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι χιλιάδες νέα παιδιά να μεταναστεύουν αφήνοντας πίσω τους έναν ευλογημένο τόπο, για να αναζητήσουν την επιβίωση τους σε άλλους προορισμούς.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρά την αύξηση των εσόδων στην Κέρκυρα την τελευταία 12ετία, ο πληθυσμός μειώθηκε σύμφωνα με τις μετρήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την τελευταία απογραφή του πληθυσμού.
Οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας , η εποχικότητα , η αδυναμία κάλυψης των αναγκών μέσα από την εργασία στη τουριστική οικονομία , έχει ως συνέπεια να αποτρέπει τους νέους και τις νέες του νησιού να εντάξουν στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό τα τουριστικά επαγγέλματα, παρ ότι είναι μία ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα , η οποία μάλιστα έχει επιβληθεί ως ‘’μονοκαλλιέργεια’’.’
Η συνεπής άρνηση σας να συζητήσετε , να διαπραγματευτείτε και τελικά να συμφωνήσετε στην διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα καθορίζει στην Κέρκυρα τους όρους εργασίας και αμοιβής , έχει οδηγήσει σε εργασιακές συνθήκες ζούγκλας , στην φτωχοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται στον τουρισμό και την πρόκληση σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στον τόπο μας.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται άρρηκτα με την ξέφρενη πορεία της ανταγωνιστικότητας, που οδηγεί σε συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας σε λίγα χέρια και εξοντώνει ταυτόχρονα με τους εργαζόμενους, τόσο τους αυτοαπασχολούμενους, όσο και τους μικροεπαγγελματίες.
Κύριοι,
Λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας ότι η Κέρκυρα , η οικονομία της και οι άνθρωποι που ζουν εδώ, δεν είναι περιουσία σας.
Για άλλη μία φορά σας καλούμε να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις σύμφωνα με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο νησί.
Εγκαταλείψτε την επιλογή της αδιαλλαξίας και της αλαζονείας.
Οι συμπεριφορές αυτές δεν είναι καλοί σύμβουλοι σε ένα διαρκώς και ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικό τοπίο.
Ελάτε να διαπραγματευτούμε τον καθορισμό κανόνων εργασίας και αμοιβής που θα οδηγήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές , αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό και κάλυψη των θέσεων εργασίας με δικαιώματα.
Το προτεινόμενο σχέδιο τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας έχει ως ακολούθως :

Σχέδιο Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΑΡΘΡΟ 1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Στους όρους της παρούσας σύμβασης υπάγονται όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ήδη, ή θα απασχοληθούν κατά τη διάρκεια ισχύος της, στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν με τη μορφή ξενοδοχείου, ξενώνα, οικοτροφείου, επιχείρησης επιπλωμένων διαμερισμάτων για τουριστική αξιοποίηση, επιχείρησης θέρετρων από τουριστικούς οικίσκους (μπαγκαλόους), μοτέλ, τουριστικού περιπτέρου και κέντρου παραθερισμού-διακοπών και κάμπινγκ, με σχέση εξαρτημένης εργασίας οποιασδήποτε μορφής (αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής ή διαλείπουσας απασχόλησης κ.ο.κ,) ανεξαρτήτως ηλικίας, ανεξαρτήτως αν η ξενοδοχειακή επιχείρηση αποτελεί τον άμεσο ή έμμεσο εργοδότη τους, καθώς και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με τυπικό εργοδότη φυσικό ή νομικό πρόσωπο που πιθανά δεν ασκεί ξενοδοχειακή δραστηριότητα, στο πλαίσιο σύμβασης παροχής υπηρεσιών ή έργου του άλλου αυτού νομικού ή φυσικού προσώπου με την εκάστοτε ξενοδοχειακή επιχείρηση.

ΑΡΘΡΟ 2:ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Οι μισθωτοί τους οποίους αφορά η παρούσα σύμβαση αποκαλούνται ξενοδοχοϋπάλληλοι και κατατάσσονται σύμφωνα με την ειδικότητα τους και ανεξαρτήτως ηλικίας, στις εξής κατηγορίες:
Κατηγορία Α Υποδοχή
Α1: Υπάλληλοι Υποδοχής, Υπάλληλοι Κρατήσεων, υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων
Α2:Τηλεφωνητές-τριες
Α3: Γκρουμ, Ντόρμεν, Παρκαδόροι

Κατηγορία Β Τμήμα Τροφίμων-Ποτών
Β1: Κάπταιν εστιατορίου ή καφετέριας, Κάπταιν Μπαρ, Υπομαίτρ, SousChef,Προϊστάμενοι Λάντζας
Β2: Σερβιτόροι, Hostess, Σερβιτόροι Μπαρ, Μπάρμαν, Μάγειροι Α΄, Μπουφετζήδες, Ζαχαροπλάστες.
Β3: Βοηθοί Σερβιτόροι, Βοηθοί Μπάρμαν, Μάγειροι Β΄, Βοηθοί Ζαχαροπλάστη, εργαζόμενοι στη Λάντζα

Κατηγορία Γ΄ Τμήμα Ορόφων Λινοθήκης
Γ1: Προϊστάμενοι Ορόφων, Προϊστάμενοι Λινοθήκης
Γ2: Καμαριέρες, Βαλέδες, Λινοθηκάριοι, Γαζώτριες, Ράπτριες
Γ3: Καθαρίτριες, Πλύντριες, Σιδερώτριες

Κατηγορία Δ΄Τμήμα Συντήρησης
Δ1: Μηχανικοί βάρδιας, Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί, Ψυκτικοί, Δενδροανθοκηπουροί
Δ2: Υδραυλικοί, Ελαιοχρωματιστές, Ξυλουργοί,
Δ3:Εργάτες πισίνας, βοηθοί των ειδικοτήτων της Δ1 εργάτες γενιών καθηκόντων.
Κατηγορία Ε΄ Διοικητικό Προσωπικό-Λογιστήριο-Προμήθειες, Οδηγοί
Ε1: Διευθυντές Τμημάτων
Ε2: Λογιστές, Υπάλληλοι Προμηθειών, Αποθηκάριοι, Υπάλληλοι Μηχανογράφησης
Ε3: Οδηγοί, Γραμματείς, Ταμίες
Ε4: Υπάλληλοι Ασφαλείας, Θυρωρός Προσωπικού, Κλητήρες, ναυαγοσώστες, εργάτες αποθήκης
Β. ΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΑΡΘΡΟ 3
3.1. Οι ημέρες της εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών της παρούσης, καθορίζονται σε πέντε και οι ώρες εβδομαδιαίας εργασίας αυτών σε 40 ώρες.
3.1.2. Ο νόμιμος ημερήσιος χρόνος εργασίας είναι 8 ώρες συνεχόμενες.
3.1.3. Σε όλους τους εργαζόμενους της παρούσας ρύθμισης χορηγείται διάλειμμα μισής ώρας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νόμιμο ημερήσιο χρόνο εργασίας τους των 8 ωρών
3.1.4. Οι ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχόμενες.
3.1.5. Ο ημερήσιος και εβδομαδιαίως χρόνος εργασίας δεν διευθετείται.
3.1.6. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και πιο συγκεκριμένα από 1η Ιούνη ως 30 Σεπτέμβρη, οι εργαζόμενοι μπορούν, κατά παρέκκλιση του άρθρου 5.1. και εφ’ όσον το επιθυμούν, να εργαστούν την έκτη μέρα της εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι το ημερομίσθιο που θα τους καταβληθεί για την έκτη μέρα θα είναι προσαυξημένο κατά 75%.

Γ. ΜΙΣΘΟΙ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΩΡΑ
ΑΡΘΡΟ 4. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ – ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ
4.1. Οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί και τα βασικά ημερομίσθια των εργαζομένων που υπάγονται στην παρούσα, ανεξαρτήτως ηλικίας, διαμορφώνονται από 1.5.2023 ως εξής:
Α1 1.100,00 € Β1 1.100,00 € Γ1 1.100,00 € Δ1 1.100,00 € Ε1 1.300,00 €
Α2 1.100,00 € Β2 1.100,00 € Γ2 1.050,00 € Δ2 1.050,00 € Ε2 1.100,00 €
Α3 1.000,00 € Β3 1.000,00 € Γ3 1.000,00 € Δ3 1.000,00 € Ε3 1.150,00 €
Ε4 1.000,00 €

4.2 Ημερομίσθιο των εκτάκτως προσλαμβανομένων
4.2.1. Το ημερομίσθιο των εκτάκτως προσλαμβανομένων με σύμβαση μιας ημέρας, με σκοπό την εξυπηρέτηση έκτακτων δεξιώσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων διαμορφώνεται από 1.5.2023 για τους σερβιτόρους σε 70,00 ευρώ και για τους βοηθούς σερβιτόρων σε 60,00 ευρώ.
4.2.2. Σημειώνεται ότι το παραπάνω ημερομίσθιο καταβάλλεται στους δικαιούχους για απασχόληση τους μέχρι οκτώ (8) ωρών και δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτό οι προσαυξήσεις για τυχόν εργασία τις Κυριακές και εορτές, καθώς και για εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες.
4.3 Ο βασικός μισθός του αρχιμαγείρου, αρχιζαχαροπλάστη, μαιτρ και του προϊσταμένου λογιστηρίου καθορίζεται με ελεύθερη συμφωνία, το ύψος
όμως αυτού δεν μπορεί να είναι κατώτερο του εκάστοτε βασικού μισθού της Ε1 κατηγορίας.
4.4. Ρήτρα ελαχίστων αποδοχών
Ο βασικός μηνιαίος μισθός των εργαζομένων της παρούσας ρύθμισης, των οποίων η ειδικότητα δεν αναφέρεται – κατονομάζεται ρητά στο άρθρο 2, ορίζεται στο χρηματικό ποσό των 1.000,00 ευρώ.
4.5. Υπερωρίες
Κάθε ώρα εργασίας πέραν των 40 εβδομαδιαίως αμείβεται με προσαύξηση 60% επί των νόμιμωναποδοχών.Στιςνόμιμεςαποδοχέςλογίζεταιτοσύνολοτωντακτικώναποδοχών.
4.6. Προσαυξήσεις για Κυριακές, Αργίες, Νυχτερινές ώρες
4.6.1 Για τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες που προβλέπονται στο άρθρο 3.5.2. της παρούσας σύμβασης, εφόσον εργασθούν οι εργαζόμενοι που υπάγονται στην παρούσα θα τους καταβάλλεται προσαύξηση 75% επί των νόμιμων αποδοχών τους για κάθε ημέρα απασχόλησης τους. Για τις νυκτερινές ώρες απασχόλησης των εργαζόμενων της παρούσας σύμβασης η προσαύξηση που θα καταβάλλεται είναι 25% επί των νόμιμων αποδοχών τους. Οι παραπάνω προσαυξήσεις υπολογίζονται επί του συνόλου των νομίμων τακτικών αποδοχών.
4.6.2. Επίσημες αργίες για τους εργαζόμενους της παρούσας ρύθμισης είναι:
α. Η Πρωτοχρονιά
β. Θεοφάνια
γ. Η Καθαρά Δευτέρα
δ. Η 25η Μάρτη
ε. Η Δεύτερη ημέρα του Πάσχα
στ. Η 11η Αυγούστου
ζ. Η 15η Αυγούστου
η. Η 28η Οκτωβρίου
θ. Η 25η Δεκεμβρίου
ι. Η 26η Δεκεμβρίου

ΑΡΘΡΟ 5. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
5.1. Επίδομα Προϋπηρεσίας
Χορηγείται μηνιαίως από 1.5.2023 επίδομα προϋπηρεσίας 6,00 ευρώ για κάθε έτος υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας σε οποιαδήποτε επιχείρηση του άρθρου 1.
5.1.1. Ειδικά για εκείνους που προσλαμβάνονται ως μάγειροι, σερβιτόροι, βοηθοί σερβιτόροι, μπάρμαν, ζαχαροπλάστες και μπουφετζήδες, αναγνωρίζεται και προσμετρείται η προϋπηρεσία που πραγματοποίησαν και σε οποιαδήποτε επισιτιστική επιχείρηση.
5.1.2. Για όσους έχουν εργαστεί σε εποχικά ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, ως χρόνος υπηρεσίας θεωρείται και εκείνος της νεκράς περιόδου και μέχρι τέσσερις (4) μήνες για κάθε χρόνο.
5.1.3. Για τους εργαζόμενους που εργάζονται εποχικά σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όλο το χρόνο, ως χρόνος υπηρεσίας θεωρείται ο πραγματικός χρόνος εργασίας.
5.1.4. Προκειμένου για τους εργαζόμενους με την ειδικότητα του οδηγού, ηλεκτρολόγου, παρκαδόρου, λογιστή, αποθηκάριου, εργάτη αποθήκης, εργάτη πισίνας, υπαλλήλου γραφείου, δενδροανθοκηπουρού, μηχανικού βάρδιας, ηλεκτρονικού, ψυκτικού, υπάλληλου μηχανογράφησης, γραμματέα, ταμία, υπάλληλου Ασφαλείας, θυρωρού προσωπικού, κλητήρα, παρκαδόρου, ναυαγοσώστη, υδραυλικού, ελαιοχρωματιστή, ξυλουργού, αναγνωρίζεται και προσμετρείται η προϋπηρεσία που πραγματοποίησαν σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην ίδια, ή παρεμφερή ειδικότητα.

5.2. Επίδομα οικογενειακών βαρών
Σε όλους τους έγγαμους, διαζευγμένους, χήρους ή άγαμους με τέκνα, μισθωτούς της παρούσας, χορηγείται μηνιαίως επίδομα οικογενειακών βαρών σε ποσοστό 10% το οποίο υπολογίζεται στο άθροισμα των αποδοχών των άρθρων 3.1 ή 3.3 ή 3.4 και 4.1 της παρούσας (βασικός + προϋπηρεσία).
5.3. Επίδομα τουριστικής εκπαιδεύσεως
Χορηγείται μηνιαίως ποσοστιαίο επίδομα Τουριστικής Εκπαιδεύσεως το οποίο υπολογίζεται στο άθροισμα των αποδοχών των άρθρων 3.1 ή 3.3 και 4.1 της παρούσας (βασικός + προϋπηρεσία) ως εξής:
Για τους πτυχιούχους Ανωτέρων Τουριστικών Σχολών σε ποσοστό 15%.
Για τους πτυχιούχους Μέσων Τουριστικών Σχολών και τους Αποφοίτους Σχολών Μετεκπαίδευσης σε ποσοστό 10%.
5.4. Επίδομα εποχιακής απασχόλησης
Χορηγείται μηνιαίως επίδομα σε ποσοστό 10% το οποίο υπολογίζεται στο άθροισμα των αποδοχών των άρθρων 3.1 ή 3.3 ή 3.4 και 4.1 της παρούσας (βασικός + προϋπηρεσία) στους εργαζόμενους που απασχολούνται για την κάλυψη εποχιακών αναγκών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Βασική προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος εποχιακής απασχόλησης είναι ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη να μην εργάζεται με πλήρη απασχόληση, όπως προβλέπει το άρθρο 5.1 της παρούσης ή να εργάζεται σε εποχικό ξενοδοχείο που λειτουργεί μέχρι εννιά μήνες.
5.5. Επίδομα στολής
5.5.1. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα σε ποσοστό 10% το οποίο υπολογίζεται στο άθροισμα των αποδοχών των άρθρων 3.1 ή 3.3 ή 3.4 και 4.1 της παρούσας (βασικός + προϋπηρεσία), ή εναλλακτικά παροχή αυτούσιας στολής, κατά την κρίση της επιχείρησης.
5.5.2. Σε κάθε περίπτωση το κόστος καθαρισμού και συντήρησης της στολής βαραίνει την επιχείρηση.
5.6. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
5.6.1. Χορηγείται στις καμαριέρες μηνιαίως επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε ποσοστό 5% το οποίο υπολογίζεται στον εκάστοτε βασικό μηνιαίο μισθό.
5.6.2. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε ποσοστό 10% το οποίο υπολογίζεται στον εκάστοτε βασικό μηνιαίο μισθό στους απασχολούμενους με τις παρακάτω ειδικότητες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου:
• Καθαριστές των κοινοχρήστων χώρων.
• Εργαζόμενους στα πλυντήρια
• Λαντζέρηδες
• Μαγείρους όλων των κατηγοριών
• Δενδροανθοκηπουρούς όλων των κατηγοριών
• Οδηγούς
• Γκρουμ (Αχθοφόροι ξενοδοχείων)
• Εργάτες αποθήκης
• Ψυκτικούς
• μηχανικούς
5.7. Ειδικά επιδόματα για τους λογιστές και βοηθούς λογιστή
5.7.1. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα πτυχίου Σχολής ΑΕΙ/ΤΕΙ σε ποσοστό 15% επί του βασικού μισθού.
5.7.2. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα διαχειριστικών λαθών σε ποσοστό 5% επί του βασικού μισθού.
5.8. Ειδικά επιδόματα για τους υπαλλήλους γραφείων
5.8.1 Χορηγείται μηνιαίως επίδομα πτυχίου Σχολής ΑΕΙ/ΤΕΙ σε ποσοστό 15% επί του βασικού μισθού.
5.8.2. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ποσοστό 5% επί του βασικού μισθού.
5.9. Ειδικά επιδόματα για τους ηλεκτροτεχνίτες όλων των κατηγοριών
5.9.1. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα υπευθύνου για τους ηλεκτροτεχνίτες εγκαταστάτες σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού.
5.9.2. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα σπουδών μέσων τεχνικών σχολών σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού για τους ηλεκτροτεχνίτες όλων των κατηγοριών.
5.9.3. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα σπουδών Τ.Ε.Ι. σε ποσοστό 15% επί του βασικού μισθού για τους ηλεκτροτεχνίτες όλων των κατηγοριών.
5.9.4. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα επικίνδυνης εργασίας σε ποσοστό 20% επί του βασικού μισθού για τους ηλεκτροτεχνίτες όλων των κατηγοριών.
5.9.5. Χορηγείται μηνιαίως επίδομα ραδιοακτινοβολίας σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού για τους ηλεκτροτεχνίτες όλων των κατηγοριών.

ΑΡΘΡΟ 6. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ, ΑΔΕΙΑΣ

6.1. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΑΣΧΑ
6.1.1. Τα επιδόματα των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα αποτελούν τακτικές αποδοχές και καταβάλλονται στο ακέραιο εφόσον η εργασιακή σχέση διήρκεσε καθ’ όλη τη χρονική περίοδο, για μεν την περίπτωση του επιδόματος των εορτών Πάσχα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου για δε την περίπτωση του επιδόματος των εορτών Χριστουγέννων από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.
6.1.2. Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων ανέρχεται σε έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Το επίδομα εορτών Πάσχα ανέρχεται σε μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και σε 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
6.1.3. Για όσους από τους εργαζόμενους της παρούσας ρύθμισης η σχέση εργασίας με την επιχείρηση δεν διάρκεσε καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου εορτών, ανάλογο με τη διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Συγκεκριμένα: α) Ως δώρο εορτών Χριστουγέννων, ποσό ίσο με τα 2/25 του μηνιαίου μισθού ή δύο (2) ημερομίσθια, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 19 ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης, και β) Ως δώρο εορτών Πάσχα, ποσό ίσο με το 1/15 του μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.
6.1.4. Τα δώρα εορτών καταβάλλονται στους δικαιούχους, για μεν τα Χριστούγεννα την 21η Δεκεμβρίου, για δε το Πάσχα τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους.
6.1.5. Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής των επιδομάτων αυτών υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ.
6.2. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ
6.2.1. Ο μισθωτός που θεμελιώνει δικαίωμα κανονικής άδειας αναψυχής, αυτούσιας ή σε χρήμα δικαιούται να λάβει και το επίδομα άδειας, το οποίο αποτελεί τακτικές αποδοχές του, υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται και οι αποδοχές άδειας και υπόκειται στους ίδιους κανόνες με αυτές. Το επίδομα άδειας ισούται με το σύνολο των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών συνήθων αποδοχών της άδειας, με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές 15 ημερών γι’ αυτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό και 13 ημερών γι’ αυτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο.
6.2.2. Το αντίστοιχο επίδομα άδειας προκαταβάλλεται κατά τη λήψη της άδειας αναψυχής ή τμήματος αυτής μαζί με τις αποδοχές αδείας.
6.2.3. Γενικές ή ειδικές διατάξεις νόμων, διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων, συλλογικών συμβάσεων εργασίας, διαιτητικών αποφάσεων, κανονισμών εργασίας και λοιπών κανονιστικών πράξεων, που καθορίζουν ευνοϊκότερους τρόπους υπολογισμού, καταβολής και γενικά παροχής του επιδόματος άδειας υπερισχύουν και διατηρούνται σε ισχύ.
6.2.4. Το άρθρο 6 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 1996-1997 για τη χορήγηση του επιδόματος άδειας σε περίπτωση πρόωρης λύσης της σχέσης εργασίας εξακολουθεί να ισχύει, διαγραφομένων των λέξεων «πριν ο μισθωτός συμπληρώσει παρά τω αυτώ εργοδότη δωδεκάμηνον συνεχή απασχόλησιν», λόγω της μεταγενέστερες τροποποίησης των προϋποθέσεων για τη λήψη άδειας.

Δ΄ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ – ΠΑΡΟΧΕΣ –ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΡΘΡΟ7. ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ
Όλες οι εργαζόμενες που υπάγονται στην παρούσα και απασχολούνται με την ειδικότητα της καμαριέρας, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης τους (αορίστου, ορισμένου, πλήρους, μερικής, εκ περιτροπής κλπ) θα καθαρίζουν προκειμένου για ξενοδοχεία 5 αστέρων μέχρι 12 δωμάτια την ημέρα, για ξενοδοχεία 4 αστέρων μέχρι 13 δωμάτια την ημέρα, για ξενοδοχεία 3 αστέρων μέχρι 14 δωμάτια την ημέρα και για ξενοδοχεία 2 αστέρων ως 15 δωμάτια την ημέρα. Ο καθαρισμός σουίτας συμφωνείται ότι ισοδυναμεί με τον καθαρισμό 1,5 δωματίου.

ΑΡΘΡΟ 8. ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σε όλους τους εργαζόμενους της παρούσας οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις υποχρεούνται να παρέχουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας που προβλέπονται με βάση τα καθήκοντα που εκτελούν και απορρέουν από την ειδικότητα τους και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

ΑΡΘΡΟ 9. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
Στους εργαζόμενους της παρούσας χορηγείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εκκαθαριστικό ή αναλυτικό σημείωμα μισθοδοσίας, για τις κατά μήνα αποδοχές και για τις αντίστοιχες κρατήσεις.

ΑΡΘΡΟ 10. ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι επιχειρήσεις της παρούσας είναι υποχρεωμένες να διευκολύνουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στην εργασία τους προκειμένου να διεκπεραιώνουν διατυπώσεις που έχουν σχέση με την άδεια παραμονής και εργασίας τους. Επιπλέον οφείλουν να παρέχουν οποιοδήποτε έγγραφο κρίνεται επιβεβλημένο από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να μπορούν εγκαίρως να ρυθμίζουν ζητήματα σχετικά με τη νόμιμη παραμονή και εργασία τους στην Ελλάδα.

ΑΡΘΡΟ 11. ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗΣ
11.1. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εκείνες, μέσα στις οποίες λειτουργεί εστιατόριο, υποχρεούνται να παρέχουν τροφή σε όλους τους εργαζόμενους που υπάγονται στην παρούσα σύμβαση. Εάν η ξενοδοχειακή επιχείρηση μέσα στην οποία λειτουργεί εστιατόριο δεν επιθυμεί να παρέχει τροφή, τότε υποχρεούται όπως καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους που υπάγονται στην παρούσα σύμβαση μηνιαίως επίδομα τροφής σε ποσοστό 10% υπολογιζόμενο επί του βασικού μηνιαίου μισθού τους.
11.2. Το προβλεπόμενο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο, έχει ως εξής;
Δευτέρα: ζυμαρικά, σαλάτα εποχής, φρούτο εποχής
Τρίτη: κοτόπουλο, σαλάτα εποχής, φρούτο εποχής
Τετάρτη: Όσπρια, τυρί φέτα, φρούτο εποχής
Πέμπτη: κιμάς μοσχαρίσιος, σαλάτα εποχής, φρούτο εποχής
Παρασκευή: Λαδερό, τυρί φέτα, φρούτο εποχής
Σάββατο: Ψάρι, σαλάτα, φρούτο εποχής
Κυριακή: Αρνί ή χοιρινό, σαλάτα, φρούτο εποχής.
11.3. Τα εδέσματα πρέπει να εναλλάσσονται τουλάχιστον σε δεκαπενθήμερο πρόγραμμα. Όλα τα μεσημβρινά ή βραδινά γεύματα πρέπει να συνοδεύονται από ρύζι, ή πατάτες ή πουρέ, ή ζυμαρικά, ή ίσης διατροφικής αξίας συνοδευτικά.

Άρθρο 12. ΑΔΕΙΕΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΔΕΙΑΣ
12.1. Ετήσια άδεια με αποδοχές
Η διάρκεια της ετήσιας άδειας αναψυχής με αποδοχές των εργαζομένων ορίζεται ως εξής:
1 χρόνος ………………………. υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας 20 εργάσιμες ημέρες
2 χρόνια ………………………. υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας 21 εργάσιμες ημέρες
3 χρόνια………………………. υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας 22 εργάσιμες ημέρες
πάνω από 10 χρόνια…….. υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας 25 εργάσιμες ημέρες
πάνω από 25 χρόνια…….. υπηρεσίας ή προϋπηρεσίας 26 εργάσιμες ημέρες
12.1.1. Η ετήσια άδεια αναψυχής χορηγείται σε χρόνο που συμφωνείται μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, κατόπιν έγγραφης αίτησης του εργαζόμενου.
12.1.2. Η άδεια δίνεται σε ένα μέρος. Μπορεί να κατατμηθεί μόνο αν ο εργαζόμενος το επιθυμεί και το ζητήσει με έγγραφη αίτηση. Σε κάθε περίπτωση οι μισές ημέρες άδειας που προβλέπονται θα πρέπει να χορηγούνται ενιαία στο χρονικό διάστημα από 1.6 ως 30.9.
12.2. Επίδομα άδειας
Χορηγείται σε όλους τους εργαζόμενους της παρούσας ρύθμισης επίδομα άδειας που θα είναι ίσο με τις νόμιμες αποδοχές των ημερών άδειας, με τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις αποδοχές ενός 15θημέρου. Στις νόμιμες αποδοχές λογίζεται το σύνολο των τακτικών αποδοχών.
12.3. Αναλογία άδειας εποχιακώς απασχολουμένων
Οι εργαζόμενοι που υπάγονται στην παρούσα συλλογική ρύθμιση, οι οποίοι απασχολούνται εποχιακά, λαμβάνουν αναλογία αδείας 2 ημερών για κάθε μήνα εργασίας κατά την ίδια περίοδο απασχόλησης καθώς και επίδομα αδείας 2 ημερών ομοίως για κάθε μήνα εργασίας κατά την ίδια περίοδο εποχιακής απασχόλησης και μέχρι μισό μηνιαίο μισθό.
12.3.1. Εφόσον έχουν συμπληρώσει συνολικά 10ετία στον ίδιο ή σε οποιοδήποτε εργοδότη, λαμβάνουν αναλογία αδείας 2,5 ημερών για κάθε μήνα εργασίας κατά την ίδια περίοδο εποχιακής απασχόλησης καθώς και επίδομα αδείας 2,5 ημερών ομοίως για κάθε μήνα εργασίας κατά την ίδια περίοδο εποχιακής απασχόλησης και μέχρι μισό μηνιαίο μισθό.
12.4. Άδεια γάμου
Στους μισθωτούς που αφορά η παρούσα χορηγείται πλέον της κανονικής, άδεια γάμου επτά (7) εργάσιμων ημερών με αποδοχές.
12.5. Γονικές άδειες
12.5.1. Χορηγείται γονική άδεια με αποδοχές (άδεια ανατροφής, φροντίδας, απουσίας για ασθένεια εξαρτημένων μελών) ως 2 ημέρες το μήνα και μέχρι συνολικά 10 το χρόνο. Την άδεια φροντίδας παιδιού δικαιούνται και οι άγαμοι γονείς.
12.5.2. Χορηγείται άδεια για διευκόλυνση εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις όσες χρειαστούν, χωρίς αποδοχές.
12.5.3. Χορηγείται άδεια 10 εργασίμων ημερών σε όσους εργαζόμενους έχουν χηρέψει ή στον διαζευγμένο γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού. Η άδεια αυτή χορηγείται εφάπαξ ή τμηματικά, ανάλογα με την επιθυμία του εργαζόμενου.
12.5.4. Σε περίπτωση γέννησης παιδιού ο πατέρας δικαιούται 3 ημέρες επιπλέον άδεια με αποδοχές.
12.6. Άδεια λόγο θανάτου συγγενούς
Χορηγείται άδεια 3 ημερών με αποδοχές σε περίπτωση θανάτου συγγενούς α΄ και β΄ βαθμού.
12.7. Σπουδαστική άδεια
Στους σπουδαστές χορηγείται άδεια στις εξεταστικές περιόδους των ιδρυμάτων στα οποία φοιτούν, δύο 15θημέρων με αποδοχές, χωρίς να συμψηφίζεται με την κανονική άδεια.
12.8. Άδεια για μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων τους ή αιμοκάθαρσης
Όλοι οι εργαζόμενοι της παρούσης που πάσχουν από νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγωγών του ή αιμοκάθαρση, δικαιούνται ως 30 ημέρες το χρόνο επιπλέον άδεια με αποδοχές. Η άδεια χορηγείται και στους δύο γονείς (θετούς ή φυσικούς) των οποίων τα παιδιά πάσχουν από αντίστοιχα νοσήματα.
12.9. Συνδικαλιστικές άδειες με αποδοχές
Οι συνδικαλιστικές άδειες χορηγούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 και 2224/1994 όπως κάθε φορά ισχύουν, με αποδοχές.

 

ΑΡΘΡΟ 13. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ
13.1. Χορηγείται άδεια κύησης, τοκετού και θηλασμού για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα ειδικότητας και εργασιακής σχέσης, δυο μήνες πριν και τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.
13.2. Απαγορεύεται η απόλυση της εργαζόμενης γυναίκας τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της όσο και επί 2 έτη μετά τον τοκετό.
13.3. Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται για χρονικό διάστημα 24 μηνών από τον τοκετό είτε να προσέρχονται αργότερα στην εργασία τους είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά 2 ώρες κάθε μέρα και τους επόμενους δέκα μήνες αντίστοιχα κατά 1 ώρα. Η μητέρα και μόνο, έχει το δικαίωμα με αίτησή της να συμψηφίσει τις ώρες με αντίστοιχες ημέρες. Το δικαίωμα καθυστερημένης προσέλευσης ή πρόωρης αποχώρησης της μητέρας και εναλλακτικά του πατέρα για τη φροντίδα του παιδιού, έχουν και οι θετοί γονείς παιδιού ηλικίας έως έξι (6) ετών, υπό τους ίδιους ως άνω όρους των φυσικών γονέων και χρονική αφετηρία την υιοθεσία.
13.4. Το μειωμένο ωράριο εργασίας για γονείς που έχουν παιδιά με διανοητικά προβλήματα ή σωματική αναπηρία, κ.λ.π. που προβλέπονται από τον
ν. 1483/84 δίνεται χωρίς περικοπές των αποδοχών τους.
13.5. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης και για όσο καιρό υπάρχει ιατρική εντολή, η έγκυος απομακρύνεται από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες χωρίς να χάνει τα δικαιώματά της (οικονομικά, ασφαλιστικά κ.α.) Μόλις η υγεία της αποκατασταθεί επιστρέφει στην εργασία της.
13.6. Απαγορεύεται η νυχτερινή εργασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.
13.7. Τα μέλη των μονογονεϊκών οικογενειών εργάζονται μόνο πρωινή βάρδια ή μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν όποια επιθυμούν μέχρι τα παιδιά να φτάσουν στην ηλικία των 10 ετών.
13.8. Η διευκόλυνση γονέων ισχύει για όλους τους μισθωτούς ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης που καλύπτονται από την παρούσα σύμβαση

ΑΡΘΡΟ 14. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΟΧΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

14.1. Οι μη συνεχούς λειτουργίας (εποχικές) επιχειρήσεις που λειτουργούν μέχρι εννέα μήνες το χρόνο υποχρεούνται να επαναπροσλάβουν το προσωπικό που απασχόλησαν την προηγούμενη περίοδο. Προϋπόθεση γι’ αυτό το καθιερωμένο δικαίωμα του εργαζόμενου, αποτελεί η έγγραφη ειδοποίηση προς τον εργοδότη του ότι επιθυμεί να απασχοληθεί την προσεχή περίοδο. Η έγγραφη αυτή προειδοποίηση πρέπει να γίνει μέσω της οικείας οργανώσεώς του και σε έντυπο δήλωση που έχει εκτυπώσει αυτή και να αποσταλεί στον εργοδότη μέχρι 30 Ιανουαρίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή φαξ, ή με κατάθεση συστημένου στο ταχυδρομείο.
14.1.1. Η επιχείρηση υποχρεούται να τον απασχολήσει σε κάθε περίπτωση από την 2α Μαΐου.
14.2. Όσοι εργαζόμενοι δεν εργάζονται με πλήρες ωράριο ή συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου θεωρούνται εποχικοί και έχουν το δικαίωμα να επαναπροσλαμβάνονται με προτεραιότητα.
14.3. Σε κάθε περίπτωση μισθωτός που θα κληθεί από την επιχείρηση να αναλάβει υπηρεσία και δεν την αναλάβει αδικαιολόγητα, εντός πενθημέρου χάνει κάθε δικαίωμα επαναπρόσληψης και αποζημίωσης.
14.4. Η πρόσληψη και τα μετά από αυτήν δικαιώματα και υποχρεώσεις αρχίζουν από τη στιγμή που ο εργαζόμενος αναλαμβάνει εργασία.
14.5. Δεν επιτρέπεται απόλυση εποχικών εργαζομένων τόσο κατά τη διάρκεια της απασχόλησης, όσο και κατά τη νεκρά περίοδο, χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης.
14.5.1. Η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο αποδοχών της αμέσως προηγούμενης περιόδου εργασίας και ο χρόνος υπηρεσίας θα υπολογίζεται από την πρώτη πρόσληψη του εργαζόμενου στο ξενοδοχείο.
14.6. Οι εργαζόμενοι μπορούν να παραμείνουν αν θελήσουν στην εργασία τους και μετά τη λήξη της εποχικής περιόδου εφόσον η επιχείρηση έχει ανάγκη από τις υπηρεσίες τους.
14.7. Τα παραπάνω ισχύουν σε συνδυασμό με τις διατάξεις των νόμων 1346/83 και 1545/85.
ΑΡΘΡΟ 15. ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Οι επιχειρήσεις του άρθρου 1 της παρούσας είναι υποχρεωμένες να παρακρατούν κατά την καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού τους τη συνδρομή των μελών των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και να την αποδίδουν σε αυτή. Για να πραγματοποιηθεί η παρακράτηση της συνδρομής απαιτείται έγγραφη δήλωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης προς την κάθε επιχείρηση. Με τη δήλωση πρέπει να γνωστοποιείται το ποσό της συνδρομής σύμφωνα με το καταστατικό ή τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης, η συχνότητα της παρακράτησης και ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθενται τα παρακρατούμενα ποσά. Η δήλωση πρέπει να επαναλαμβάνεται όταν μεταβάλλονται αυτά τα στοιχεία. Όσοι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να γίνεται η ως άνω παρακράτηση, οφείλουν να καταθέσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση προς τη συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία είναι μέλη.
ΑΡΘΡΟ 16. ΡΗΤΡΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΩΝ ΟΡΩΝ

Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές ρυθμίσεις, διαιτητικές αποφάσεις, κανονισμούς εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή ατομική σύμβαση εργασίας, δεν θίγονται από τις διατάξεις της παρούσας και εξακολουθούν να ισχύουν.
ΑΡΘΡΟ 17. ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ως έναρξη ισχύος της παρούσης ορίζεται η 1η Μαίου 2023 και η διάρκεια της είναι ένα έτος.
Η παρούσα πρότασή μας πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τη βάση ενός καλόπιστου και εποικοδομητικού διαλόγου.
Γι’ αυτό σας καλούμε την Τετάρτη 3 Μαίου 2023 και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία μας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας (Σαμάρα 6) σε πρώτη διαπραγμάτευση.
Σας γνωστοποιούμε ότι από την πλευρά του Συνδικάτου μας, εκπρόσωποι για τη διαπραγμάτευση της παρούσας συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι οι: Πελάης Σταμάτιος, Ανδριώτης Γεώργιος, Γκόρος Φώτης , Μάζη Ελένη, Μουζακίτης Αθανάσιος ,Μυρσίνη Χαραλάμπους και ως τεχνικό σύμβουλο για την διαπραγμάτευση το συνδικάτο μας ορίζει τον Παπαγεωργίου Νικόλαο

Κέρκυρα 6/4/2023
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Πελάης Σταμάτιος Ανδριώτης Γιώργος ….’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *