Τοπικός Αστυνόμος στην Δημοτική Ενότητα Παρελίων

Το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και επαγγελματιών της Δημοτικής Ενότητας Παρελίων για ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή βαίνει προς ικανοποίηση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία την παραχώρηση δημοτικού κτιριακού χώρου προκειμένου να στεγαστεί εκεί ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
Το αίτημα για ύπαρξη Αστυνομικής Υπηρεσίας στην περιοχή τέθηκε υπόψη του αρμόδιου Υπουργού αρκετές φορές μέχρι και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα, από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. Μερόπη Υδραίου προκειμένου να μειωθεί η αυξημένη παραβατικότητα που καταγράφεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη και ευρύτερα.
Στην συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα πρόκειται και να στεγαστεί η νέα αυτή αστυνομική υπηρεσία, όπου υπάρχουν διαθέσιμα τρία δημοτικά κτίρια, το πλέον πρόσφορο εκ των οποίων, μετά την αυτοψία, θα υποδείξει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.
Όπως δήλωσε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου: «ένα αίτημα τριών περίπου δεκαετιών των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Παρελίων και όχι μόνο, ικανοποιείται. Την ανάγκη παρουσίας Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρηματιών της περιοχής, την εκθέσαμε μετ’ επιτάσεως στο αρμόδιο Υπουργείο το οποίο και αποδέχθηκε το αίτημά μας. Με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ουσιαστικά φιλοξενούμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία πολύ σύντομα πιστεύω ότι θα εγκατασταθεί στην περιοχή ενόψει και της τουριστικής περιόδου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *