ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Ένα έργο, μισή αλήθεια. Γράφει η Φανή Τσιμπούλη*

Φοίνικας , ένα έργο που κυριολεκτικά έχει στοιχειώσει, και που άρχισε έστω και σήμερα κάτι να κινείται, ως προς το σκέλος της εκπόνησης των αναγκαίων μελετών, ευχάριστο μεν, όμως δεν καταγράφηκε όλη η αλήθεια, ως όφειλαν να την καταγράψουν….
Το 2021 η τεχνική υπηρεσία του δήμου δήλωσε αδυναμία ακόμα και να προκηρύξει την επικαιροποίηση των υπολειπόμενων μελετών , οπότε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ανέθεσε στη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Α.Ε). Η ΜΟΔ λοιπόν προκήρυξε και υπέγραψε τη σύμβαση, πριν 3 μέρες και όχι ο Δήμος, όπως εσφαλμένα , κυκλοφόρησε. Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί απόσπασμα από την υπογραφείσα σύμβαση.
«Μεταξύ, αφ’ενός, της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Δ.) Α.Ε», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λουΐζης Ριανκούρ 78Α, Τ.Κ. 11524, με ΑΦΜ 094439485, ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών (Α.Α.Η.Τ 1035.Ε00506.0001) και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της, Γεώργιο Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, και στο εξής θα αναφέρεται στο παρόν συμφωνητικό ως «Αναθέτουσα Αρχή» και
Αφ’ ετέρου της ένωσης των οικονομικών φορέων: Α/Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ (πόλη – οδός – αριθμός) ΑΦΜ/ΔΟΥ 1 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με δ.τ. «CONSORTIS» Θεσσαλονίκη – Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 27- Κτίριο Phoenix Centre, – Τ.Θ. 4316, Τ.Κ. 57001 999432860/ ΔΟΥ Ζ’ Θεσσαλονίκης 2 NAMA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε. -δ.τ. «ΝΑΜΑ Α.Ε.» Αθήνα, Περρίκου 32, Τ.Κ. 11524 094284920/ΦΑΕ Αθηνών 3 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΙΜΟΥ Λαμία, Πλατεία Ελευθερίας 2, Τ.Κ. 35131 044325652/ ΔΟΥ Λαμίας…
Η Αναθέτουσα Αρχή με το παρόν αναθέτει στον Ανάδοχο την ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Υποστηρικτικές μελέτες και επικαιροποίηση μελετών αποκατάστασης θεάτρου Φοίνικα στην Κέρκυρα».
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το αντικείμενο της παρούσας αφορά α) στις υποστηρικτικές μελέτες και β) στην επικαιροποίηση των υπαρχουσών μελετών αποκατάστασης του ιστορικού θεάτρου Φοίνικα. Συγκεκριμένα:
1. H Γεωφυσική μελέτη και έρευνα για τον εντοπισμό δικτύου υπόγειων στοών κατά μήκος του δυτικού τείχους του προμαχώνα Ραϋμόνδου (υποστηρικτική μελέτη)
2. H μελέτη Αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης και η μελέτη Στατικής επάρκειας του δυτικού τείχους του προμαχώνα Ραϋμόνδου (υποστηρικτικές μελέτες)
3. H επικαιροποίηση της τροποποιημένης Αρχιτεκτονικής μελέτης “Αποκατάσταση θεάτρου «Φοίνικα» στην Κέρκυρα” με την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων του ΚΑΣ,
4. H επικαιροποίηση της Στατικής μελέτης “Αποκατάσταση θεάτρου «Φοίνικα» στην Κέρκυρα” και
5. H επικαιροποίηση της Ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης “Αποκατάσταση θεάτρου «Φοίνικα» στην Κέρκυρα”.
Προϋπολογισμός συνολικός, των μελετών 106.000ευρώ.

*Η Φανή Τσιμπούλη είναι δημοτική σύμβουλος και νομικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *