Επιστολή Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο ΕΑΚ Κέρκυρας λόγω επικινδυνότητας της μεγάλης κερκίδας

Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προς την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κοινοποιούμενη προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, την Δήμαρχο Κ.Κέρκυρας, τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Κέρκυρας και τον Πρόεδρο του ΕΑΚΚ, για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο ΕΑΚ Κέρκυρας λόγω επικινδυνότητας της μεγάλης κερκίδας του Σταδίου, όπως αναδείχθηκε από τη δημοσιογραφική έρευνα.

Ο βουλευτής ζητά να του δοθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για όλες τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κέρκυρας, η οποία είναι στη διάθεση της Γ.Γ. Αθλητισμού, καθώς και το σύνολο των συμβάσεων έργων, των μελετών και χρηματοδοτήσεων που αφορούν το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας από το 2019 έως και σήμερα.

Ακολουθεί η επιστολή :

ΠΡΟΣ

Την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Τον Εισαγγελέα Πλημ/κων Κέρκυρας

Τον Πρόεδρο Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: «Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο ΕΑΚ Κέρκυρας λόγω επικινδυνότητας της μεγάλης κερκίδας του Σταδίου»

Κυρία Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ,

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων λειτουργίας, τα οποία έχουμε επανειλημμένα θέσει υπόψη σας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και προσωπικές επιστολές. Ενδεικτικά σας αναφέρω τις από 30/8/2021 και εν συνεχεία από 10/11/2022 επίκαιρες ερωτήσεις μου, την επιστολή που σας απέστειλα την 23/2/2023 για την τραγική κατάσταση στο ΕΑΚΚ και για την οποία ακόμη, ένα μήνα μετά, δεν έχω λάβει απάντηση.

Δεν είναι υπερβολή να σας αναφέρω ότι από την ανάληψη των καθηκόντων μου και έως σήμερα, το θέμα της ανεπίτρεπτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΕΑΚ Κέρκυρας με έχει απασχολήσει έντονα, και εξ’ αυτού του λόγου έχω παρέμβει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημοσίων δηλώσεων και όλων των πρόσφορων μέσων αμέτρητες φορές.

Δυστυχώς το Υπουργείο σας δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων: Το ΕΑΚΚ καταρρέει στην κυριολεξία, οι αθλητικές εγκαταστάσεις παρουσιάζουν τριτοκοσμικές εικόνες διάλυσης, σύσσωμη η αθλητική κοινότητα διαμαρτύρεται με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές από σωματεία, αθλητές, μαθητές και γονείς, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι, αλλά ουδέν έχει γίνει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Στην πλήρη εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών και του ΕΑΚΚ, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας και της απαξίωσης, προστίθεται και ένα εξόχως επείγον ζήτημα, για την ασφάλεια αθλούμενων, συνοδών και θεατών αγώνων, το οποίο θα πρέπει να τύχει της -κατά προτεραιότητα- παρέμβασής σας, πριν είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο (εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” και ιστότοπος enimerosi.com, 24/3/2023), η μεγάλη κερκίδα του Σταδίου, βάσει μελέτης στατικής επάρκειας που είναι σε γνώση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κρίνεται επικίνδυνη, άνευ δυνατότητας διορθωτικών παρεμβάσεων και, συνεπώς, κατεδαφιστέα. Σημειωτέον ότι κάτω από το χώρο της μεγάλης κερκίδας βρίσκονται και λειτουργούν χώροι αποδυτηρίων, υγιεινής και άθλησης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται καθημερινά από το σύνολο των αθλητών και των συνοδών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια χωρίς να έχετε παρέμβει κατά το ελάχιστο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, το μόνο σε ένα νησί 110.000 κατοίκων και υπερπολλαπλάσιων επισκεπτών. Επιπλέον, μέχρι σήμερα, το μόνο που έχετε προσφέρει στις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, είναι διαβεβαιώσεις ότι ΘΑ προβείτε σε διορθωτικές ενέργειες, δημοπρατήσεις έργων κ.λπ., που ΘΑ αλλάξουν την εικόνα του ΕΑΚΚ. Παράλληλα, και σε τακτά χρονικά διαστήματα, από κυβερνητικά στελέχη και στην Κέρκυρα ανακοινώνονται χρηματοδοτήσεις για το ΕΑΚΚ, οι οποίες αμφίβολο είναι αν και που χρησιμοποιούνται. Συμπερασματικά, η τοπική κοινωνία -δικαίως- είναι ανάστατη και η αποδεδειγμένη, πλέον, επικινδυνότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

Κυρία Υπουργέ και Κύριε Υφυπουργέ,

Για όλα τα σοβαρά ζητήματα που σας θίγω με την παρούσα επιστολή και επειδή οι καιροί απαιτούν πάνω από όλα να είμαστε χρήσιμοι και πρακτικοί για την κοινωνία στην οποία ζούμε, παρακαλώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών και αθλητών μας που αγωνιούν για την τύχη του ΕΑΚ Κέρκυρας να παράσχετε κάθε δυνατή και αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τη μελέτη στατικής επάρκειας για όλες τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Κέρκυρας, η οποία είναι στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με το σύνολο των συμβάσεων έργων καθώς και των μελετών που έχετε εκπονήσει από το 2019 έως και σήμερα για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, αλλά και το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που έχετε εξασφαλίσει από το 2019 και έως σήμερα για το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας.

Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και συνεννόηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *