Δημήτρης Μπιάγκης: «Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης της ΝΔ στερείται κοινωνικού προσήμου και αγνοεί παντελώς τον παράγοντα «άνθρωπο»»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής , κ. Δημήτριος Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στην Ολομέλεια της Τετάρτης 14-12-2022 στη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2023».
Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:
► Η οικονομική πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών συμπυκνώνεται σε ένα τρίπτυχο που το συνθέτουν: η «ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην αγορά», ο «οικονομικός μαρασμός» και η «ανασφάλεια» για το αύριο.
► Η νεοφιλελεύθερου τύπου ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσανατολίζεται σε μονοδιάστατη οικονομική μεγέθυνση χωρίς να είναι πραγματικά βιώσιμη. Δεν κατανέμεται με δίκαιο τρόπο και αφορά μόνο λίγους και ημέτερους.
► Το πέρασμα της πανδημίας ανέδειξε ξεκάθαρα ότι πρέπει να γίνει στροφή στον ποιοτικό τουρισμό και οφείλουμε να προνοήσουμε να υπάρξει διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τις υγειονομικές υπηρεσίες που προσφέρουμε.

► Επιβάλλεται η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου υγειονομικής πολιτικής, ένα νέο «υγειονομικό ισοδύναμο» με παροχή κινήτρων για προσέλκυση γιατρών στα νησιά μας.

► Επανασχεδιασμός των διακομιδών σε στέρεα βάση αξιοποιώντας όλα τα δεδομένα για να μην ξαναζήσουμε τραγικά γεγονότα όπως αυτό που βιώσαμε στους Παξούς τις τελευταίες ημέρες.

► Οφείλουμε επίσης να στηρίξουμε ουσιαστικά τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που στην πλειονότητά τους κατόρθωσαν να επιβιώσουν όλα αυτά τα χρόνια χωρίς τη δική σας υποστήριξη. Τρανό παράδειγμα τα ανείσπραχτα τιμολόγια της χρεωκοπημένης Thomas Cook.
► Η ναυτιλιακή πολιτική της χώρας μας χαρακτηρίζεται από: -Έλλειμμα οράματος, στρατηγικού σχεδιασμού, διαβούλευσης και διαφάνειας αλλά και τεκμηρίωσης και αποτελεσματικότητας, μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού Ελλήνων στις συνθέσεις πληρωμάτων των πλοίων υπό ελληνική σημαία, εφαρμογή των χαμηλών τριτοκοσμικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας του ITF.

► Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ως ο γνήσιος εκφραστής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και του έργου των κυβερνήσεών του, δεν μπορεί να συναινέσει στην ψήφιση ενός Προϋπολογισμού που δεν περιλαμβάνει ειδικότερες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προβλέψεις για τον τουρισμό, τη ναυτιλία για τη νησιωτική περιφέρεια, που δεν έχει πρόσημο κοινωνικό, που δεν έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και εξυπηρετεί απλά και μόνο τους αριθμούς.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *