ΛΑ.ΣΥ: ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ μετά την κατάρρευση του κτηρίου «Αρχοντικό Βιάρου Καποδίστρια»

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων και Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου. Νότιας Κέρκυρας αποτελούμενο από την Αλεξάνδρα Μπαλού και Γιώργο Κουλούρη επισκέφτηκε την Κυριακή (12/3/23), το χώρο όπου στις 26 Φεβρουαρίου κατέρρευσε το βορινό τμήμα της τοιχοποιίας του κτηρίου «Αρχοντικό Βιάρου Καποδίστρια», το οποίο βρίσκεται στα Μελίκια Λευκίμμης ακριβώς απέναντι από την κεντρική είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης.
Δεν θα αναφερθούμε σήμερα στο γεγονός, ότι ένα ακόμη κτήριο που είναι κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καταρρέει από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των κρατικών θεσμών.
Θα επικεντρωθούμε, στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για μαθητές, γονείς, δασκάλους και διερχόμενους από τον συγκεκριμένο δρόμο. Αυτό έχει προτεραιότητα.
Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχουν ενημερώσει έγκαιρα τους αρμόδιους φορείς για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, προχώρησαν σε κινητοποίηση ενώ το πρόβλημα έχει αναδειχτεί και από τα ΜΜΕ της Κέρκυρας. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει.
Ήδη έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Κανένας δεν μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, μεταφέροντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, κρυμμένοι στα κουτάκια της αρμοδιότητας.
Οι φορείς που εμπλέκονται, Περιφέρεια, Δήμος Νότιας Κέρκυρας, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης ας συντονιστούν και ας λύσουν το πρόβλημα ΧΤΕΣ.
Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Απαιτείται από όλους να ξεπεράσουν με αποφασιστικότητα όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις χρονοβόρες διαδικασίες, την γραφειοκρατία, την έλλειψη προσωπικού και όχι να πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλο και να περιμένουν.
Η ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων κρατικών θεσμών δεν αρχίζει και τελειώνει στα όρια των αρμοδιοτήτων, αλλά στην ευθύνη τους να παλεύουν για τις συνθήκες προστασίας και ασφάλειας της ζωής των πολιτών.
Για εμάς το κρίσιμο είναι να μην θρηνήσουμε θύματα. Δεν χρειάζεται να γίνει το κακό και μετά να αναζητούνται οι υπεύθυνοι.
Η μέχρι σήμερα ολιγωρία που έχουν επιδείξει όλοι οι κρατικοί θεσμοί αλλά και η συσσωρευμένη εμπειρία που έχουμε, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για να υπάρξει λύση πρέπει να οργανωθεί η αγωνιστική διεκδίκηση από τον λαό της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *