Ο Πύραρχος Νικόλαος Γ. Κόλλας είναι ο νέος Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κέρκυρας.

Είναι Κερκυραίος έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Προσλήφθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996 και ανήκει στην πρώτη σειρά πυροσβεστών που προσελήφθησαν για υπηρεσία στην ΕΜΑΚ με κριτήριο την στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις (βατραχάνθρωποι / αλεξιπτωτιστές).

Εισήλθε δεύτερος το 1998 με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων (Πανελλαδικές) στην Σχολή Αξιωματικών του Π.Σ. από που και αποφοίτησε το 2001 με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Έχει υπηρετήσει στην 1ηΕΜΑΚ και σε άλλες μάχιμες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος μεταξύ των οποίων και Διοικητής του 1ου και 2ου Πυρ/κού Σταθμού Κέρκυρας, έχει, δε, λάβει μέρος μεταξύ άλλων σε μια σειρά από μεγάλες Πυροσβεστικές Επιχειρήσεις όπως κατασβέσεις μεγάλων δασικών πυρκαγιών στην Ελληνική Επικράτεια , διασώσεις εγκλωβισμένων στον σεισμό της Αττικής το 1999, πάσης φύσεως κατασβέσεις πυρκαγιών, διασώσεις και γενικότερα συμβάντα αρμοδιότητας του Π.Σ.

Ο ίδιος δηλώνει:

« Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την τιμή που μου έκανε να με προάγει στον βαθμό του Πυράρχου και να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Διοικητή Διοίκησης Π.Υ. Νομού Κέρκυρας. Αναλαμβάνοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος την θέση αυτή αλλά και υπερηφάνεια, γιατί πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα μου που γεννήθηκα και μεγάλωσα και τόσο αγαπώ, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα μου καθήκοντα.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *